Manje fotkanja, više muzike. Vrećice za duboki umjesto čarapa, kabanice i prošvercani kišobrani…drugi dan INmusic festivala bio je mokar. Između stagea i publike stvoren je kišni zastor koji je pridonio euforiji – što zbog moguće elektrokucije, što zbog tihog odobravanja izbora ostalih posjetitelja koji su se unatoč kiši uputili pred Main stage. Američki rock bend Eagles of Death Metal odvažno je započeo s tjeranjem oblaka. Nakon njih je uslijedio Death Cab for Cutie koji se svojim melankoličnim izvedbama umilio publici. Frontmen benda Ben Gibbard izmamio je najviše uzdaha kada je s akustičnom gitarom izveo baladu  I Will Follow You Into The Dark, dok je publiku, uz ostatkak ekipe u petominutnoj ekstazi držao s festivalski podebljanom verzijom Transatlanticisma. Uslijedila je seoba na OTP World Stage gdje je energični La Roux već započeo svoj koncert. Ironizirajući vrijeme sunčanim naočalama, pjevačica Elly Jackson opustila je zbijene redove pred stageom i zarazila ih svojim plesnim pokretima. Karakterističan zvuk synth-popa razludio je publiku tijekom hitova In For The Kill i Colourless Color, a Elly se tijekom bridga pjesme Tropical Chancer uhvatila električnog bubnja. Vrckava i teatralna od publike se oprostila nezamjenjivim Bulletproofom.

 

 

Ona kul djecu koja sjede pored fontane za ručkom u srednjoj školi – to je Rudimental. Engleski drum’n’bass bend nam je na sat i pol vremena dozvolio da budemo dio njihovog „cool kids“ univerzuma. Do posljednjeg koncerta večeri publika je bila promočena i promrzla, no s prvim taktovima hita Right Here biti mokar postalo je kul. Dinamičan drum’n’bass set s iznimnim vokalistima kulminirao je uz Never Let You Go i Free do ultimativnog dropa – Waiting All Night. Blata, kiše, piva i mokra kose bilo je posvuda. Eksplozija odličnog zvuka završena je uzajamnim dizanjem simbola srca u zrak i sing alongom publike:

 

„You know I said it’s true,

I can feel the love

can you feel it too?

I can feel it.“

 

Savršen #Loveislove refren za ugrijati kosti. Noć je završila na Hidden Stageu gdje je Mike Skinner puštao pred prepunim šatorom. 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE