Kraj lipnja u srpskom će glavnom gradu svakako biti najudarniji dio ovog dijela godine, pogotovo zato što u Beograd, na jedan od Calling festivala, preciznije na Belgrade Calling Festival 2015 dolaze 29. lipnja ni manje ni više nego istinske legende heavy metal glazbe – engleski sastav Judas Priest uz potporu također legendarne njemačke power metal grupe Helloween, a dan poslije, 30. lipnja, Beograđani i svi koji budu prisustvovali festivalu moći će nazočiti koncertu svjetski poznate američke grupe Toto.

Judas Priest, ikone heavy metal glazbe koje su počele stvarati glazbu prije 45 godina u Birminghamu, smatrane su prema MTV-u drugim najboljim metal sastavom svih vremena. Tijekom svoje karijere prodali su preko 45 milijuna primjeraka albuma, osvojili Grammyja i ostale brojne nagrade na čelu s legendarnim pjevačem Robom Halfordom. Također, fanovi metala i općenito slušatelji ne mogu ostati imuni na evergreene koje je Judas stvorio tijekom desetljeća, a njihovi hitovi sigurno će rasplamsati atmosferu festivala.

 

 

Helloween je osnovan 1984. u Hamburgu u Njemačkoj, a njihov utjecaj na žanr dovoljno pokazuje svoju jačinu kreiranjem i etabliranjem power metala u dotadašnje zvukove. Dosadašnju karijeru oplemenili su s čak 14 studijskih albuma i brojnim live i EP kompilacijama, a njihovu premijeru u Beogradu poznavatelji njihove glazbe nikako neće htjeti propustiti.

Koncert dvaju bendova popratit će makedonski metal bend Steel Temple koji će imati čast otvorenja festivala.

Za one koji su željni nečeg drugačijeg od prvog dana festivala, u subotu će 30. lipnja moći poslušati legendarnu grupu Toto. Amerikanci su fuziranjem raznih žanrova, prvenstveno rocka, popa, funka i soula dominirali glazbenim ljestvicama dugi niz godina, nedugo nakon što su se oformili 1977. godine. Najpoznatiji po svojim hitovima Africa, Rosanna ili Hold The Line, bend iza sebe ima 35 milijuna prodanih albuma i šest Grammyja te nema nikakve sumnje da neće ostaviti odličnu impresiju i učiniti koncert u Beogradu svjetskim događajem.

 

 

Iako je prvotno zamišljen kao open air festival, gdje se manifestacija trebala održati na Ušću, organizatori su zbog dva razloga koncerte preselili u zatvoreni prostor – u Kombank Arenu. Prvi je razlog mogućnost vremenskih neprilika koje su najavljene u Beogradu sve do početka sedmog mjeseca, a drugi su razlog brojni zahtjevi publike za sjedećim mjestima, što organizator nije mogao omogućiti na prvotnoj lokaciji.

Karte su prebacivanjem u Kombank Arenu za oba dana ostale nepromijenjene, uz iznimke utoliko što je izašla nova kategorija ulaznica pod nazivom Tribina koje će koštati 3,400 dinara, dok su VIP ulaznice za Toto rasprodane.

Što se tiče koncerta 29. lipnja, fanovi koji su kupili Golden Parter karte mogu ih zamijeniti za sjedeća mjesta i dobiti povrat novca od 500 dinara. Sve ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima ili na www.eventim.rs , kao i na blagajnama Kombank Arene.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE