Graffiti na Gradele regionalni je art festival koji će se ovoga ljeta, od 27.-29. srpnja., po četvrti put održati u Bolu na Braču.

Festival se ponovno održava na nekoliko lokacija, a prva od njih je bolska Fabrika gdje će se kao i prošlih godina iscrtavati 25-metarski zid. Ponovno će na par dana oživjeti napuštena infrastruktura hotelskog kompleksa Bijela kuća, koja je ujedno i lokacija na kojoj će se ove godine izvoditi cijeli glazbeni program te skateboard natjecanje. Ostale aktivnosti odvijat će se u prostorijama Doma kulture Bol, u caffe baru Batuda te u ljetnom kinu Bol.

Na programu ove godine sudjeluju graffiti writeri iz cijele regije – Azram iz Ljubljane, Artez iJunk iz Beograda, Chez, ArtuDitu kolektiv, Zipo, Holick, Sarme, Royal, Casino i Nia iz Zagreba, potom  Anxio, Oreb i Smog iz Splita te Seko, Ewone i Elah iz Sarajeva.

 

Uz graffiti aktivnosti, kao i uvijek, pripremljen je i glazbeni program, koji predvode Bvana i Lider iz Beograda te High5 iz Zagreba, a publika će premijerno imati priliku čuti album splitskog dvojca VRH-a i Oreba, poznatijih kao članova grupe Kiša Metaka. Podržat će ih sinjski rap sastav 6wild te lokalni MC Marchello Mede. Program će biti popraćen i DJ setovima izvođača koji su već nastupali na raznim popratnim događajima u sklopu Graffiti na Gradele festivala. To su DJ Oliver iz Krankšvestera, VRH i Oreb iz Kiše Metaka, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv (back2back) iz Sarajeva te Fat Ivy iz Baraka kolektiva.

Sam festival otvorit će izložba pripremljena od strane kustosa iz umjetničke platforme Boonika, a svoje radove izlagat će Anxio i Rad Recorder (Vuk Oreb) iz Splita te Chez i ArtuDitu kolektiv iz Zagreba. Što se dodatnih aktivnosti u crtačkom dijelu festivala tiče, pripremaju se i graffiti radionice za djecu koje će voditi studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, video projekcije te skate sessioni u sklopu Ziggi Rolling Papers Chill zone.

 

Popis writera i glazbenih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem GNG još nije u potpunosti gotov, već će u narednim tjednima do početka festivala biti novih imena!

Za sve ostale informacije, kliknite OVDJE kako biste pristupili facebook eventu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE