Subota 20. lipnja, Pozorišni klub Bečej, nastupaju domaći Fiskalni račun, slovenski White stain i njemački Stage bottles. Ulaznica je minimum 300 dinara.

Stage Bottles iz Frankfurta su bend koji je poznat domaćoj publici zbog nastupa u većim gradovima regije tjekom proteklih turneja, a 20. lipnja po prvi put dolaze u Bečej! Spadaju u grupu najdugovječnijih i najaktivnijih, ali svakako i najbitnijih, bendova njemačke punk-rock scene, a iza sebe imaju brojna izdanja i koncerte, uključujući turneje po Kanadi i Rusiji, kao i redovne nastupe na najpoznatijim europskim festivalima kao što su „Rebellion“ u Blekpulu ili „Punk & Disorderly“ u Berlinu.

Stage Bottles kao glavne uzore navode bendove poput Angelic Upstarts, Blaggers ITA, The Oppressed, PTTB itd, ali su tijekom godina izgradili prepoznatljiv streetpunk zvuk kojeg karakterizira energična streatpunk glazba praćena himničnim refrenima uz dionice praćene saksofonom.

Iako su jak „pankerski CV“ izgradili još krajem 90-ih, odnosno početkom 2000-ih, Stage Bottles je bend koji nije izgubio na aktualnosti ni u današnje vrijeme, kako zbog kvalitetnih studijskih albuma koje objavljuju svakih par godina, kao i zbog angažiranog antifašističkog stava kojeg su zauzeli od osnivanja benda. Bend koji je i dalje bitan činioc europske antifašističke skinhead i punk scene, i dalje posjeduje energiju, koja najefikasnije dolazi do izražaja na koncertnim nastupima, u šta će imati priliku da se uvjeri i publika u Bečeju.

Fiskalni račun su domaće snage koje će biti zadužene za zagrijavanje atmosfere. Energija, adrenalin, zborsko pjevanje publike i sve ostalo što redovno prati njihove nastupe nagovještava da su pravi izbor za takvu ulogu.

Pridružuje se još i slovenski White stain, melodični punk rock bend koji po prvi put dolazi da se predstavi vojvođanskoj publici.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE