(Preuzeto sa službene stranice benda na Facebooku)

 

Odmah po završetku nastupa grupe Psihomodo Pop, na Student Day festivalu u Rijeci, zaletio sam se u backstage gdje sam naletio na frontmena grupe – Davora Gobca – te s njime obavio kratak intervju. U nastavku članka pročitajte što mi je Gobac rekao dok smo stajali u Ex Port Delti.

 

Kojim slučajem smo namjerno naletili na frontmena Psihomodo Popa – Davora Gobca – za osječki portal Mixeta. Za početak, Davore dobra ti večer!

Ej, dobro večer Mixeta!

 

Solo ili festivalski koncerti? Što vam je draže?

Ma ne, ma meni su svi dragi. Ja volim svirat. A sad sam punoljetan, nemam ja više kaj birat.

 

Poznati ste po tepanju publici (publikica, rukice, suseda, nacijo). Kako je to počelo?

Pa tako što u ovim ružnim vremenima nitko nikom nije upućiv’o lijepu riječ, čak ni majka sinu ni sin majci, pa sam onda ja počeo s bine tepat.

 

Možete li se onda možda zamisliti u ulozi odgajatelja u vrtiću?

Pa mogu. Čak sam to i radio, mislim ne radio da sam bio zaposlen nego su me vodili po vrtićima. Pa s decom je najlakše.

 

(Preuzeto sa Story.hr)

 

Da se malo vratimo u devedesete – svirka s Ramonesima. Bili ste dva puta predgrupa toj velikoj punk grupi, kakav je to osjećaj bio? Možete li ukratko opisati dojmove?

Pa svirali smo Zagreb i Ljubljanu i bili smo gosti. Oovaj..pa bilo je super, u Zagrebu ih nismo ni vidli jer su bili u nekakvoj panici, to im je bio valjda najveći koncert u Europi, ono, veliki Dom sportova. Oni nisu mogli vjerovat da su prodali, ne znam, 12 000 karata. A u Ljubljani smo se upoznali i družili. Pa kaj, super, kolege ko kolege.

 

Da su Ramonesi danas aktivni, bi li opet zasvirali s njima?

Pa bi, pa svirali smo mi s Marky Ramoneom jedno tri – četiri puta.

 

Što mislite, da su Ramonesi aktivni, što bi oni rekli na današnji Psihomodo Pop, pošto su se stvari promijenile od devedesetih do danas u stilu sviranja?

Pa ja ne znam, kad smo svirali s njima u Ljubljani gledal nas je cijeli bend i Johnny nas je pozvao na pivu. To valjda znači da smo dobar bend.

 

’95. godine snimili ste Unpljugd – unplugged koncert u zagrebačkoj Gavelli. Da li se može dogoditi da ponovo napravite neku turneju po Hrvatskoj gdje bi svirali samo unplugged koncerte za malu publiku?

Pa valjda. Sad je 20 godina od Gavelle, možda nešto složimo krajem godine.

 

U nekim svojim pjesmama ste dosta pjevali o bježanju iz škole, o mladenačkoj buntovnosti. Kakav ste zapravo bili tinejdžer tj. đak, školarac?

Ma ja sam bil, ja sam samo jedan razred opal, bio sam super. Ali oovaj.. nisam ja imo nekog problema sa školom… više s ocjenama možda.

 

(Psihomodo Pop na Student Day festivalu u Rijeci)

 

Koje je Vaše mišljenje o današnjim klincima? Kako oni provode svoje slobodno vrijeme?

Pa kaj ja znam, jedna manja količina voli ovaj stari rock i to slušaju, što mi je drago, a jedna velika gomila sluša cajke i to mi ide na kurac neizmjerno.

 

Što Vi slušate danas?

Pa ja uvek isto slušam. Od Stonesa do Ramonesa.

 

Zbog čega se ne skidate više na koncertima?

Sad sam ozbiljan čovjek.

 

To povodom jubilarnog rođendana ili?

Ja evo, sad sam napunio 51. i nije me sram još uvek. Znaš kak vele Zagorci: „Nigdar mi ni stajal kak mi sad visi!“ (smijeh)

 

(Preuzeto sa službene stranice benda na Facebooku)

 

Pročitao sam u novinama da ste ponovo ostvarili suradnju s Nevenom Kepeskim. Možete li ukratko objasniti čitateljima, koji možda ne znaju tko je Neven Kepeski, o kakvoj je suradnji tu riječ?

Neven Kepeski je gitarist Psihomoda. On i ja smo dali zajedno ime bendu Psihomodo kad sam ja došel u Neron. On je danas novinar, urednik OK!-a, i napravil je jednu ploču di mu ja pjevam jednu pjesmu i to ide kao nekakav projekt di će više pjevača, valjda, pjevat. I super je to ispalo!

 

Da li upadate često u suradnje s takvim novim bendovima, novonastalim?

Pa sad sam s Hadžom napravio neku… al’ Hadžo nije novi bend. Hadžo je stara legenda!

 

Za kraj pitanje, kuha li se nešto novo u studiju Psihomodo Popa? Prošle godine je izašao Ćiribu Ćiriba, da li već imate planove za neki novi materijal?

Pa ne, radit ćemo taj unplugged šta sam spomenuo i oovaj.. imamo puno sviranja, svirki za odradit, pa onda ćemo radit, polako. Pa ima još singlova s ovog albuma hehe.

 

Davore, hvala Vam puno što ste gostovali na osječkom portalu Mixeta!

Molim Mixeta, hvala vama!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE