Udruga Novi Film napravila je novi projekt u obliku glazbenog video spota u kojem satirično predstavljaju stanje građana Republike Hrvatske u moderno doba, simboličnog naziva Moderna Hrvatska, a pjesma, kao i melodija nastale su prema uzoru na pjesmu Moderna djevojka Jure Stublića i Filma. 

Udruga se već petu godinu zaredom bavi realizacijom filmskih projekata, pravljenjem filmskih radionica za djecu te afirmiranjem mladih filmskih i ostalih entuzijasta koji bi se na bilo koji način mogli profilirati u filmskoj umjetnosti. Sudjelovali su na brojnim festivalima i filmskim okupljanjima, a osnivači udruge su Krešimir i Luka Pejić, koji od 2004. godine snimaju kratkometražne filmove pod imenom Braća Pejić. 

U spotu su sudjelovali:

Vokal: Krešimir Pejić
Glazba & audio produkcija: Ivan Sakoman
Back vokali: Luka Pejić, Mato Zeba
Kamera, režija i montaža: Braća Pejić
U spotu glume: Kristijan Hvasta, Luka Pejić, Igor Vilupek, Krešimir Pejić, Davorin Ćuti, Mislav Rotim, Dario Podhorski, Marko Bagić, Ines Bartolotti
 
Izjava o samom spotu:
 
“Jednog dana kada ostarimo, kada budemo matori i nikakvi, kada nam ostanu tek priče iz mladosti za naše unuke i šačicu onih koji će nas imati volje poslušati, pričati ćemo bajkovitu priču o Hrvatskoj na rubu 21. stoljeća, s nostalgijom i knedlom u grlu raspredat ćemo o zemlji čudnovate korupcije, simpatičnog nepotizma, veselih bježanja preko granice, druženja na birou, jednog velikog festivala demokracije. Sa suzom u oku sjećat ćemo se vremena kad je čovjek bio mali, a institucije su radile svoj posao. Ovo je naš trag koji odašiljemo u beskrajna prostranstva kozmosa. Neka se zna kako je bilo dobro tog ljeta gospodnjeg 2015. godine.”
 
Također, Udrugu možete kontaktirati na e-mail: novi.film.udruga@gmail.com, ili na njihovoj FACEBOOK stranici.
 
 
 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE