Dubrovačka pop-rock senzacija, grupa Silente, najavila je koncert u Osijeku već početkom godine. Očekivalo se da će odaziv biti velik s obzirom da nisu godinu dana posjetili Osijek te da su nedavno izdali drugi album pod nazivom Neće rijeka zrakom teći. S obzirom da se Silente definitivno ubraja u taj novi val kvalitetne domaće glazbe, znalo se da će publika doći u velikom broju te je gužva u kinu koji prima poveći kapacitet ljudi bila očekivana.
 
Silente je došao u Osijek u punom svom sastavu, frontmen Tibor Karamehmedović te njegov brat Sanin (basist), zatim ženski vokali Doris Kosović i Lorena Milina (violina). Na bubnjevima je ordinirao Ivuša Gojan, a na klavijaturama glavnu riječ je vodio Šimun Končić. U kinu Europa je već običaj da koncerti ne kasne puno tako da je i Silente ispoštovao tu tradiciju počevši već oko 21:15. Prostor kina Europe je bio ispunjen do posljednjeg čovjeka, zaista je bilo vruće i zagušljivo te je publika bila prisiljena svako malo izaći na zrak, no to zasigurno nije pokvarilo doživljaj koncerta koji je bio na najvišoj razini kvalitete. 
 
S obzirom na nedavni izlazak novog albuma, set lista se sastojala od miksa pjesama prvog i drugog albuma. Ta razlika se najviše očitala u tome što je publika znala gotovo svaku pjesmu s albuma Lovac na čudesa, dok su ipak pjesme s albuma Neće rijeka zrakom teći prolazile uglavnom u plesu i pjevanju refrena. 
 
Očekivano, publika se najviše raspjevala izvedbom njihovog najvećeg hita, Terca na tišinu. Zaista je bila odlična atmosfera te posebnu pohvalu moram uputiti organizaciji zvučne kulise koja je bila na najvišoj razini, čemu je vjerojatno pogodovao i akustično prihvatljiv prostor održavanja koncerta, tako da je zvuk bio besprijekoran. Vidjelo se na izvođačima da su dobro raspoloženi, rasplesani, Tibor energičan kao i uvijek te je nakon svakih nekoliko pjesama dobacio pokoju doskočicu koja bi nasmijala ili raznježila publiku. Priznali su da su iznenađeni što koncert ovako dobro prolazi. Iskreno,  s obzirom na visoku kvalitetu njihovog prošlogodišnjeg koncerta u Avenue Mallu kada još nisu ni bili toliko poznati, ne znam zašto su uopće i imali pomisao da koncert neće dobro proći. 
 
Da nastavimo s pjesmama, izmjenjivale su se uspješnice kao što su Morski ljudi, morske žene, pa onda Zaboravi nas, veliki hit s Dejanom Aćimovićem. Nakon toga je uslijedio blok pjesama s novog albuma među kojima je publika posebno dobro reagirala na pjesmu Neobranjivo, a ženski dio publike postao je posebno razdragan izvedbom uspješnice s prvog albuma, Još jednom. Tibor je otpjevao pjesmu Noćas ona nije ona koju je posvetio svojoj neuzvraćenoj ljubavi te tako zasigurno dirnuo mnoga ženska srca u publici, među kojima se moglo čuti nekoliko klišejskih ‘oženi me’ uzvika. 
 
Kako je to inače i običaj, nakon završetka koncerta vratili su se na bis odsvirati još nekoliko stvari. Doris je zajedno sa ženskim dijelom publike otpjevala Dragi vjerujem u sve, a koncert je završio ponovnom izvedbom Terca na tišinu. Koncert je trajao točno dva sata, što je sasvim solidno s obzirom na uvjete u dvorani. 
 
Opus publike je zaista bio različit, iako su naravno prevladavale djevojke dvadesetih godina te njihove muške polovice, no znalo se vidjeti i pokoja osoba treće dobi koja je došla provjeriti ‘nove klince’. Sve u svemu, nemam nekih većih zamjerki na koncert te se radujemo idućem njihovom dolasku u Osijek u nadi da ovaj puta nećemo morati čekati godinu dana.
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE