Naziv albuma: White Is The Colour Of Death

Izdavač: Nezavisno izdavaštvo

Godina izdanja: 2015.

Žanr: Alternative Rock / Grunge / Noise Rock

Trajanje: 00:40:00

Broj pjesama: 10

 

Izrodila je ova Slavonija dosta bendova, moram priznati. Dobre mjuze se može pronaći u svakom gradu. Od Osijeka, Valpova, pa i do Belišća. U tom gradu izrodio se, ne tako davne 2012. godine, jedan alternativni grunge trojac pod imenom Begbie. Tomislav Ladišić na gitari, i kao glavni vokal te ritamski duo Vedran Jelić na basu/Vedran Perković na bubnju. Nakon par godina bivanja na lokalnoj glazbenoj sceni, njihov rad je napokon uobličen u album. Naravno, bilo je i vrijeme više, jer svaki bend nakon nekog vremena iz cover faze prijeđe u autorsko stvaralaštvo. Naravno, nekih utjecaja ima, što je dobro ofkors, a u ovom slučaju je jako puno Nirvane.

 

Album donosi deset pjesama, vrlo bučnih moram priznati, s vrlo energičnim ritmovima te brutalno distorziranim gitarama. Ali, na zadnjoj pjesmi s albuma, ‘’White’’, ima nešto novo i neobično. Album otvara pjesma ‘’Reason To…’’. Nabrijani kratki uvod unosi nas u još nabrijaniji ostatak pjesme. Druga stvar s albuma je ujedno i singl koji se vrti na alternativnim radio postajama bivše Juge, pa čak i jednoj radio postaji iz Manchestera. ‘’Mould’’ ima zanimljiv ritam, i još bolji vokal. Moram priznati, odličan odabir pjesme za singl. Album ide dalje s pjesmom ‘’One of a Kind’’. Vrlo neobična akordacija na početku me malo začudila i pitao sam se što slušam uopće, ali kako se pjesma vrtila do kraja, prepoznao se grunge. Na sredini albuma dolazimo do jednog covera, kojeg će mnogi punkeri prepoznati kao pjesmu kontroverznog GG Allina. Ta stvar je ‘’Bite It You Scum’’. Preporučam onima koji vole vidjeti kako GG Allin ‘’zabavlja’’ publiku da prošaraju malo live nastupe dotičnog, a posebno jedan live istoimene pjesme u kojoj…ma, potražite sami, nasmijat će te se (a možda će vam zgaditi život). U svakom slučaju, vrlo dobar tribute, jer pjesma baš paše uz ostatak albuma.

 

 

Šesta stvar s albuma je ‘’Ruins’’. Zanimljiv je koncept pjesme. Malo lagano, malo brijačine, pa opet isto i onda u solažu. ‘’Not So Modest’’ ima zanimljiv riff na basu, ali pjesma malo predugo traje (skoro šest minuta), pa mi se interes za nju gubio iz minute u minute. ‘’Consider It’’ I ‘’Straight As An Arrow’’ klasične su grunge pjesme s dobrim ritmovima, ali najbolje je ipak došlo na kraju. Zadnja pjesma na albumu, imena ‘’White’’, osvojila me na prvu. Bez obzira što je instrumental, pjesma je baš fino zaključila album. Harmoniku, koju je odsvirala Tena Rak, iznenađujuće se dobro uklopila u ovom žanru, a posebno u ovoj pjesmi. Iako ima distorziranih dijelova pjesme, najljepši je ipak kad se svi ‘’smire’’ i daju harmonici da ‘’diše’’ i pretvori taj dio pjesme u neki završni soundtrack.

 

Sve u svemu, solidan album mladog trojca. Preporučam ga onima koji vole tu vrstu glazbe, a i uvjeren sam da će im se neke pjesme posebno svidjeti. Kao, npr. meni ‘’Mould’’, ‘’Bite It You Scum’’, te ‘’White’’.

 
1. Reason To…

2. Mould

3. Will

4. One Of A Kind

5. Bite It You Scum

6. Ruins

7. Not So Modest

8. Consider It

9. Straight As An Arrow

10. White

 

 

70%
70%
  • 7
  • User Ratings (0 Votes)
    0
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE