Sastav Gustafi je objavio pjesmu Hiti se na mene, uvodni singl EP-a Maneštra koji izlazi početkom svibnja, a najavljuje jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana. Hiti se na mene obiluje veselim, plesnim i zarazno zabavnim ritmovima i melodijama, popraćenim prepoznatljivo komičnim “gustafovskim” tekstom, koji je istovremeno prepun direktnih i metaforičkih igrica na relaciji muškarca i žene. Uz temperamentan ska, začinjen idealnom dozom world musica, tex-mexa i neizostavnom puhačkom sekcijom, singl unosi injekciju pozitive i vedrine te predstavlja svojevrstan povratak korijenima Gustafa. 
 
Pjesma je snimana u kućnom studiju Gustafa, miksana u Novom Mestu, autor glazbe i teksta je Edi Maružin, a glazbenu produkciju potpisuje Edi Cukerić. Edi Maružin, frontmen Gustafa kaže:
 
“Pjesma Hiti se na mene nastala je vrlo spontano, u trenutku kad sam ugledao jednu vrlo zgodnu, mladu, plemenitu žensku djevojku, primaljivu poput biodinamički uzgojene rajčice, i poželio, da mi ‘prostite, baciti se na nju. No, kako sam fino odgojen, moj gentlemanski duh nije si mogao dozvoliti to učiniti, već sam nju zamolio da se „hiti“ (u prijevodu baci) na mene. Shvatila je da neće zauvijek biti mlada, a da ionako neće otići u raj i sve ostalo je povijest. A meni je ostala i pjesma, koju sada skupa pjevamo do idućeg singla.”
 
Grupa “Gustafi” nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do Brazila i daleke afričke Zelenortske Republike.
 
 
 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE