EXIT festival nam iz godine u godinu donosi sve bolja imena, i svakako zaslužuje titulu jednog od najboljih festivala u Europi. Svoju reputaciju ekipa iz organizacije EXIT-a ne planira ugroziti niti ove godine, stoga su nas počastili sa još 2 vrlo zvučna imena, za svaki slučaj ukoliko smo mislili da do sada objavljeni Faithless, Rudimental, Prodigy, Tom Odell, Motorhead, Fear Factory i drugi nisu dovoljno.

Prvo novo veliko ime nova je engleska zvijezda John Newman. Mladić čiji spotovi na YouTubeu broje preko milijardu pogleda, iza sebe ima četiri milijuna prodanih albuma, a tek su mu 24 godine. Iako je rastao u teškim uvjetima, u kratkome je vremenu došao od posla konobara kako bi platio fakultet do nastupa na glavnoj pozornici EXIT-a. Prepoznatljivim soul glasom, samopouzdanjem i temperamentom dosegao je veliku slavu, prije svega na krilima odličnih singlova Love Me Again, Losing Sleep, Out Of My Head, Cheating i drugih, te Not Giving In i Feel The Love, koje je izveo uz sastav Rudimental. Njegovu poznatu mješavinu popa i soula te elektronike imat ćemo priliku slušati na ovogodišnjem EXIT-u.

Drugi izvođač koji će nas zabavljati na EXIT-u je Milky Chance. Njemački duo koji je naprosto eksplodirao pjesmom Stolen Dance sastoji se od pjevača Clemensa Rehbeina i DJ-a Philippa Dauscha, dolazi nas zabavljati na EXIT svojom prepoznatljivom opuštenom kombinacijom elektronskog zvuka i akustičnih reggae i indie-rock dionica. Nakon što su preko noći osvojili svijet, nastupali kod Jimmy Kimmel-a i na gotovo svim velikim europskim festivalima, došlo je vrijeme i za EXIT.

Iako nam slijedi još mnogo izvođača, sa sigurnošću možemo reći kako imamo i više nego dovoljno razloga posjetiti ovogodišnji EXIT, koji se održava od 9. do 12. srpnja ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi! 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE