Dimensions festival, koji se po četvrti put vraća na Jadransku obalu, objavom novih izvođača nastavlja sa svojim pristupom odabira prvokasnih glazbenika koji će od 26. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza predstaviti najbolje od međunarodne techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk, soul glazbene scene. 
Pri tome politika festivala i dalje ostaje ista; dovesti vodeća imena, pionire i žive legende glazbene scene na neke od najljepših svjetskih festivalskih lokacija: tvrđavu Punta Christo, poluotok Štinjan i u pulsku Arenu.
 
Dimensions festival s posebnim ponosom najavljuje dolazak glavnog ovogodišnjeg gosta – Georgea Clintona i njegovu Parliament-Funkadelic obitelj te 30 novih imena! Ovaj funk, soul i rock kolektiv jedan je od najutjecajnijih glazbenih skupina čije su originalne klasike koristili mnogi izvođači kao što su Snoop Dog, Daft Punk, Prince, Outcast te bezbrojni drugi. Njihov ‘vođa’ George Clinton donio je revoluciju u r’n’b glazbu 70-tih, kada je soul pretvorio u funk dodajući mu inspirativne zvukove heroja 60-tih poput Jimi Hendrixa i Franka Zappe.
 
Često su ga uz Jamesa Browna i Sly Stonea navodili kao jednog od najvećih inovatora funka. George je gostovao na upravo objavljenom i hvaljenom albumu Kendrick Lamara što dokazuje njegovu trajnu relevantnost u glazbenom svijetu. One Nation Under A Groove, The Mothership Connection i Give Up The Funk samo su neki od apsolutnih klasika istinskog genija koji će dobro rasplesti Dimensions festival.
 
Ovom glazbenom veteranu na Dimensions festivalu pridružit će se široki raspon glazbenika. Jedan od njih je svakako Mala, jedan od začetnika dubstepa i jedan od osnivača DMZ-a izdavačke kuće i večeri koja je definirala ovaj žanr. Zatim tu je i Gerd Janson, jedan od najvećih talenata njemačke scene, začetnik ugledne izdavačke kuće Running Back i domaćin poznatog frankfurtskog kluba Robert Johnson. Duo Dusky su se u samo tri godine dokazali kao jedni od predvodnika britanske underground scene. Kandidati za BBC Essential Mix godine, zvijezde naslovnice DJ magazina, prvo su ime u klubovima poput berlinskog Berghaina i londonskog Fabrica. Blawan je pak jedan od britanskih techno titana ujedno i nevjerojatan tehničar za DJ pultom.
 
Disco žanr će na Dimensions festivalu biti predstavljen kroz tri jaka imena. Od posjećenog bloga na kojem redovno objavljuju svoju glazbu, pa do toga da su trenutno jedan od najtraženijih DJ dvojaca, Bicep su stvorili svoj prepoznatljiv zvuk. Duboki i jedinstveni groove u kombinaciji s ritmovima otkucaja srca redovno baca plesni podij u delirij. Daniele Baldelli je legenda disca i jedan od očeva ove scene čija je blistava karijera počela još u 70-tima. Njima se pridružuje Sadar Bahar, ugledni kolekcionar vinila i predstavnik legendarne Chicago DJ scene koji će festival začiniti dozom funka i soula.
 
Četvrti Dimensions festival predstavit će Rush Hour, vodeću nizozemsku izdavačku kuću čija su izdanja inspirirana zvukovima Chicaga i Detroita; od Recloose deep techna, Huneeja koji zajedno spaja house, techno, afro i disco, pa sve do Antala koji će ponuditi bogate glazbene teksture koje s lakoćom preskaču sve žanrove. Još jedan glazbenik čija glazba ne poznaje granice žanra je Legowelt, hiperproduktivni nizozemski producent te miljenik hrvatske publike čija se paleta kreće od ranog Detroit techna do housea, pritom pokrivajući sve međuprostore. Mladi Lone je pak prošle godine osvojio nominaciju za najboljeg producenta i najbolji album od strane utjecajnog DJ Maga. Dorian Concept koji je nedavno nastupao u zagrebačkom klubu Sirupu, austrijski je producent čiji se glazbeni izričaj oslanja na nemali broj zvukova uključujući hip-hop, jazz, funk, elektroniku, ambijentalnu glazbu, da nabrojimo samo neke.
 
Konu, jednom od najboljih svjetskih disco DJ-eva i strastvenom kolekcionaru vinila, pridružit će se Kaidi Thatum iz poznatog break beat kolektiva Bugz In The Attic te donijeti fini izbor soula, jazza, hip-hopa, funka and boogiea. Telephones je sagradio reputaciju na slobodnom miješanju kozmičnih, balerskih i italo zvukova, Eric Lau je svirao uz Erykahu Badu, Questlove i Roberta Glaspera, a FKJ Live je jedan od najuzbudljivijih mladih producenata i DJ-eva.
 
Vrlo traženu The Seminal Berceuse Heroique izdavačku kuću poznatu po eksperimentalnom zvuku, u kojem se čuje sve od afričkih zvukova do bass klasika predstavit će Hodge, Ekman, Kemal, Koehler i specijalan gost koji će uskoro biti najavljen.
 
Koncert otvorenja nezaobilazni je dio iskustva Dimensions odiseje, a dogodit će se 26. kolovoza u impresivnoj pulskoj Areni. U središtu pozornosti koncerta otvorenja u Areni su glavni izvođači večeri: Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points.
 
Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za Dimensions festival po cijeni od 660 kuna može se naći u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma, te na pretprodajnim mjestima. Ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE