Kultni beogradski bend Kanda Kodža i Nebojša, prošaran utjecajem underground/art scene, nastupit će u malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu ovaj petak, 6. ožujka.

„ Jedinstvena fuzija reggaea, jazza, funka i rocka te upečatljivi vokal frontmena Olivera Nektarijevića, ujedno i vrsnog liričara, zaradili su bendu kultni status. Tijekom četvrt stoljeća postojanja, Kanda Kodža i Nebojša su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rock kulturi, nepogrešivo bilježeći bezbrojne promjene društva, oslanjajući se na talent, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog djelovanja. 
Bend je osnovan 1991. godine, a prvi album Guarda Toma!  iz 1996. godine je mješavina studijskih pjesama i snimaka s koncerata. Već na ovom albumu čuje se velika energija i živost koncertnih nastupa KKN-a, a najveći uspjeh je pjesma Priroda. Drugi album Igračka plačka je djelomično politički angažiran, što se najviše čuje u pjesmi Proći će i njihovo.
Treći album Become iz 2000. je izašao na engleskom jeziku, a 2005. godine KKN snimaju album Prekidi stvarnosti. Ovaj uradak, instrumentalno i tekstualno, predstavlja najzrelije ostvarenje benda, a pjesme, poput Plaše dečake, Kad oživimo,Ton po ton, odišu novom energijom i izlaze van žanrovskih okvira. Album Deveti život, izdan je 2008., a s njega se izdvaja jedna od najpoznatijih pjesama benda Prekidi stvarnosti, dok 2011. bend izdaje novi album Manifest.

Krajem 2014. godine Kanda Kodža i Nebojša su objavili sedmi album Volja za moć, u koprodukciji s Casparom Wijnbergom. Novi album je kritika dosada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući uz zanimljiva glazbena rješenja i produkciju na višem nivou te ispovjedne tekstove Olivera Nektarijevića s nesumnjivom literarnom vrijednošću.

Uz Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara), Janka Mostarlića (gitara), KKN-u se pridružio i Boško Stanojević koji je na mjestu basista zamijenio dosadašnjeg člana Ognjena Beadera. Boletov do sada najpoznatiji angažman predstavlja suradnja sa sastavom EKV u posljednjim mjesecima djelovanja benda.

Opstanak Kanda Kodže i Nebojše na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vrijednost i veličinu. U zadnjih 10 godina KKN su održali više od 600 koncerata širom regije, od intimnih klupskih svirki do festivalskih nastupa, a nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture potvrdit će njihov status u regiji. “

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna.

 

NAGRADNA IGRA

1. ) Lajkati facebook stranicu portala – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA

2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)

3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “mixeta me vodi na koncert KKN-a u Tvornicu!“  te u zagradu pored toga svoje ime i prezime.

 

Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati DVOJE dobitnika/ice koje ćemo objaviti na dan koncerta na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA. Stay tuned & SRETNO SVIMA!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE