Simbolično na današnji datum, 3.3.* momci iz zagrebačke rap grupe High5 objavili su na svom bandcampu i preko youtube playliste svoj dugoočekivani album nazvan  SCHENGENGANG. Album je besplatan, ali je objavljen uz opciju ‘Name your price’ putem koje prihvaćaju sve donacije za svoj rad, a te iste donacije idu u svrhu poboljšanja studija i kupnje kvalitetnije opreme. SCHENGENGANG je parodičan izraz koji u prenesenom smislu označava nepostojanje granica u bilo kojem kontekstu uz dodatak riječi ‘gang’ (banda) koja ih pobliže označava što je dolje objašnjeno.

 (* – broj 33 predstavlja bitnu značajku ove grupe okupljene u, zajedno sa još bliskih prijatelja i suradnika, takozvanu triestri bandu. )

 Nakon prošlogodišnjeg EP-a Triestri, grupa je doživila veliku prekonoćnu tranziciju od kvartovske škvadre do statusa regionalne koncertne atrakcije. Tako je petorka nastupala  u Ljubljani, Bjelovaru, Rijeci i Osijeku te na više koncerata u Zagrebu, prije mjesec dana i kao sasvim konkurentan izvođač beogradskom Prti Bee Geeu.

 Kao portal s momcima smo odradili intervju početkom listopada prošle godine, a možete ga pročitati klikom OVDJE.

 Dokaz njihove prošlogodišnje dominacije bio je jasno vidljiv na nedavnim Hip Hop Unity nagradama, gdje je dobar dio publike napustio pregrađeni prostor velikog pogona  Tvornice kulture nakon njihovog nastupa, a osim toga, osvojili su i ukupno četiri nagrade na spomenutim nagradama:  tri grupne (live akt godine, album godine, grupa godine) i  jednu individualnu (Žugi – MC godine).

 Osim linka za besplatan download albuma, donosimo vam i tracklistu:

 1. Ima ženske ima sve
 2. Žene Gazele (feat. Hilj$on Mandela)
 3. Pospi Blunt Posse Cut (feat. Bore Balboa & Mladi Kizo Manjača)
 4. Jackie Chan
 5. Ivo Sanader
 6. Ko$er
 7. Katty Perry (feat. Hilj$on Mandela & Mladi Kizo Manjača)
 8. FLXM
 9.Rick Rojs (feat. Bore Balboa)
 10. Doktori

 Od gostiju, tu su Hilj$on Mandela (KUKU$ Klan), Bore Balboa i Mladi Kizo Manjača. Artwork albuma potpisuje Kristijan Kejs Bagarić, a produkciju tr33z kolektiv (Rade Ulica,  Tata Hladni, Denz).

 

Link za download OVDJE.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE