A sada nešto potpuno drugačije! Naime, navikli smo na redovite najave i objave novih izvođača za ovogodišnji INmusic festival, ali nismo navikli na spajanje dva izvođača u jedan i premijeru tog zvuka upravo na INmusicu.

Radi se o projektu FFS, tj. Franz Ferdinand & Sparks, koji je upravo ono što se čini – spoj bendova Franz Ferdinand I Sparks koji sadrži članove oba benda. Projekt o kojemu se govori već desetak godina konačno je zaživio u punom smislu riječi i predstavit će nam kako to izgleda kada se spoje kreativni izričaji dva benda koji jedni za druge imaju samo riječi hvale i divljenja. Ove godine planiraju veliku europsku turneju, u sklopu koje će posjetiti i Zagreb, točnije INmusic.

Franz Ferdinand veliki su fanovi INmusic festivala, a posljednji puta smo ih imali prilike čuti 2012. godine kada su nam predstavili tada nadolazeći album RightThoughts, Right Words, Right Action. Iza sebe imaju velik broj izdanja i velik broj nagrada, među kojima su i Grammy te Brit Awards nagrada. Iako su sami po sebi vrlo dobra vijest, ovaj puta ne dolaze sami nego s njima u suradnji dolazi i američki bend Sparks. Kultni bend nastao 1971. godine navodi se kao utjecaj mnogima, od Ramonesa i Sonic Youtha, do Nirvane I samih Franz Ferdinanda. Nikada još nisu svirali kod nas, a sigurni smo da će prvi puta oduševiti zagrebačku publiku u sklopu projekta FFS.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE