U jeku svih ovih silnih najava različitih izvođača koji nas očekuju na svim ovogodišnjim festivalima odlučili smo se izdvojiti još jednu, te obradovati sve one željne malo žešćeg zvuka. Naime, Exit festival objavio je izvođače za svoj Explosive Stage. To su, redom : Napalm Death, Fear Factory, Terror i Nuclear Assault, koji se pridružuju već objavljenom Motorheadu i Eagles of Death Metal koji će nastupiti na glavnoj pozornici Exita.

Napalm Death, autori najkraće pjesme na svijetu također su autori jedne od najdugovječnijih karijera grindcore i death metal benda ikad. Nakon 30 godina na sceni, 14 albuma i bezbroj koncerata dolaze i na Exit, i to točno 10 godina nakon njihovog prošlog koncerta na ovom velikom festivalu.

Nuclear Assault svira po prvi put na Exitu, i prvi put u Srbiji, ali ujedno na žalost i posljednji. Naime, kultni trash metal bend odlučio je da im ova turneja ujedno bude i posljednja koju će odsvirati. Naravno, to je samo razlog više da ovaj događaj nikako ne propustite . Po posljednji puta biti ćemo u mogućnosti čuti hitove Brainwashed i Critical Mass, i to baš na Exitu.

Još jedno vrlo važno ime koje će nas zabavljati na ovogodišnjem Exitu je svakako Terror. Istinski hardcore zvuk širiti će se sa Explosive Stagea, te ćemo biti u prilici čuti novi, šesti po redu album benda is Los Angelesa.

Zajedno sa ovim velikim imenima, na Explosive Stage popeti će se i nešto manje poznati, ali ništa manje kvalitetni bendovi Creepshow, Expire, Virus, Root, Sarcasm, Guardians of Time, Sanctrum, Armada, Caronte i The Way Of Purity, a također očekujemo nastupe regionalnih bendova, s prostora bivše države, te izdvajamo nastupe osječkog War Heada i zagrebačke Phantasmagorie, zajedno sa mnogim drugim bendovima koji će se zasigurno pobrinuti da ovaj Exit bude najbolji do sada.

Nakon ove eksplozivne najave ne preostaje nam ništa drugo nego rezervirati slobodno vrijeme za još jedan Exit festival, bolji i eksplozivniji nego ikad do sada!

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE