Samo 236 kilometara od Zagreba, na granici Slovenije i Italije, u idiličnom gradiću Tolminu, svake se godine održava jedan od najboljih punk i hardcore festivala u Europi. U ovom mirnom i spokojnom okruženju već se 15 godina za redom odvijaju koncerti najboljih izvođača punk, hardcore i metalcore scene, pa su kroz Tolmin prošli NOFX, Reel Big Fish, Propagandhi, Millencolin, Good Riddance, The Toy Dolls i mnogi drugi.

Ove godine se festival održava od 4. do 7. kolovoza a za 15. izdanje festivala, ili Punk Rock Holiday 1.5. Do sada je objavljeno 14 bendova: Flogging Molly, Beatsteaks, Satanic Surfers, Anti-Flag, Less Than Jake, Madball, Death by Stereo, Forus, Adrenalized, Astpai, Darko, The Decline, F.O.D, i Straightline.

 

Flogging Molly i Beatsteaks za sada su jedini headlineri, iako su i ostala imena koja su organizatori objavili do sada prilično poznata.

Flogging Molly su već planetarno popularni zahvaljujući svojoj već sada patentiranoj kombinaciji irske narodne glazbe i punk-rocka. U svojoj dugoj karijeri obišli su sve kontinente, sve veće festivale te su što se tiče njih sve druge riječi suvišne.

S druge strane, Beatsteaks su sada već kultni njemački punk bend, prepoznatljivi po pjevnim melodijama i opušteno veselom stavu. Tijekom 2015. slave 20 godina karijere, a izdali su i novi album 2014. godine, nazvan jednostavno Beatsteaks. Publika ovogodišnjeg PRH-a će imati priliku slušati potpuno nove pjesme benda koji je 2011. okupio desetke tisuća ljudi na Rock am Ring festivalu.

 

Bez ikakve sumnje, i ovogodišnji Punk Rock Holiday biti će nezaboravan te očekujemo još mnogo headlinera i popratnih bendova o kojima ćemo vas nastaviti izvješćivati kada dobijemo informacije. Do tada, polako štedite!  

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE