Povodom nešto kasnije proslave 21. rođendana Blackout Radio Showa, jednog od eminentnijih hip – hop projekata u Europi koji je nastao kao suradnja DJ Phat Philliea (Fresh Island festival) i DJ Frxa još 1993., u prostoru zagrebačkog kluba KSET, održat će se 28. veljače koncert etabliranih američkih rap izvođača – Termanology, Reks, Akrobatik, Edo G i to u sklopu The E.S.T. Toura.

Uz support podršku domaćeg MC-a Tony Browna (ex Tone Tuoro), a za gramofonima će nastupati i spomenuti Phat Phillie, nagrađivani DJ Chill kao i preostali trojac resident DJ-a suorganizacijskog programa Phat KSET – dvojac Soul Brothers i DJ NoDef.

 

Termanology je reper poznat kao bliski suradnik DJ-a/producenta Statik Selektaha sa kojim tvori grupu 1982, inače tvorac nekolicine mixtapeova kao i LP-a Politics as Usual. U karijeri je još surađivao sa Guruom, DJ Premierom, Action Bronsonom, Skyzoom i drugim poznatijim reperima.

Reks je još jedan MC poznat u underground krugovima, kao i još jedan suradnik Statik Selektaha, inače gosta ovogodišnjeg Fresh Island festivala. U karijeri je objavio osam LP-a, čije uspješnice će se zasigurno naći u zagrebačkom repertoaru.

Nešto manje poznatiji reper na našim prostorima, no u američkim krugovima iznimno cijenjen, što kao član The Perceptionista, što kao autor albuma Built to Last, je Akrobatik. Također, zanimljiva je činjenica da je na Sveučilištu Massachussetts bio predavač na kolegiju Hip – Hop: Povijest i praksa.

Zadnji u plejadi imena na proslavi Blackoutovog rođendana je Edo G, bostonski reper sa najdužom karijerom od spomenute četvorice. Od 1991. surađivao je sa velikim imenima kao što su Pete Rock, The Roots, Masta Ace i DJ Premier, a posljednji album izdan preko Kickstartera, After All These Years, pridobio je dobre kritike i od strane medija i publike.

 

Koncert je, kao što smo spomenuli, organizacijsko djelo Blackout kolektiva uz ekipu Phat KSET-a, dok su posebni pokrovitelji Radio Student i Radio 808.
Ulaznice su u pretprodaji 75 kuna, a na dan koncerta 90 kuna.

Pretprodajna mjesta:
 KSET (Unska 3)
Dirty Old Shop (Tratinska 18)
Smart Shop (Tkalčićeva 12)

Više informacija na facebook EVENTU te facebook stranicama BLACKOUTA / Phat KSET-a.

 

NAGRADNA IGRA

 

1. ) Lajkati facebook stranicu portala – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA

 

2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)

 

3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “mixeta me vodi na proslavu Blackoutovog rođendana!“  te u zagradu pored toga svoje ime i prezime.

 

Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati DVOJE dobitnika/ice koje ćemo objaviti u petak, 27. veljače na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA. Stay tuned & SRETNO SVIMA!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE