Exit festival počastio nas je novim izvođačima za svoje ovogodišnje izdanje, koje će se održati od 16. do 18. srpnja ove godine. Iako od Exit festivala nismo ni očekivali ništa manje, iznenadili su nas headlinerom koji je baš ovih dana osvojio prestižnu diskografsku nagradu Grammy za najbolji dance album godine.

 

Riječ je naravno o sastavu Clean Bandit, koji nam dolaze iz Engleske. Osnovani 2009. godine, prije nego što su postali Clean Bandit bili su poznati kao Chatto Quartet, te su izvodili klasičnu glazbu. To je izrazito važan dio karijere, kako napominju, i uvelike je utjecao na zvuk njihovih hit singlova poput Real Love, extraodinary i Rather Be, koji su dosegli milijune pregleda na YouTubeu i osigurali ovom klasično/dance kvartetu nastupe na velikim festivalima i planetarnu popularnost. Miješajući dijelove na violinama, deep house, dance, pop i razne druge žanrove razvili su zvuk koji se veže prvenstveno za njih i jamči prepoznatljivost.

 

Također, objavljeni su i Zomboy, Hannah Wants i Roni Size Reprazent. Šarolika mješavina elektronike, dubstepa i housea koju izvode ovi izvođači vrlo će vjerojatno rasplesati sve prisutne na ovogodišnjem Exitu.

Mi se radujemo daljnjim objavama, i druženju na Petrovaradinskoj Tvrđavi ovo ljeto !  

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE