Do sada smo najavili pristojan broj izvođača na ovogodišnjem INmusic festivalu, ali još uvijek smo na početku, te nas svakih nekoliko dana ekipa iz organizacije razveseli sa ponekim imenom. Ovih dana to su Aziza Brahim i Batida, koje ćemo imati prilike slušati na Jarunu ovog ljeta.
 
Svi fanovi World Musica biti će zadovoljni jer jedna od najvećih zvijezda ovog žanra glazbe dolazi upravo u Zagreb. Aziza simbolizira izričaj koji spaja njene dvije domovine – zapadnu Saharu i Španjolsku, odnosno Barcelonu u kojoj trenutno živi. Može se reći da ju život nije mazio, te je od logora na granici Alžira i Zapadne Sahare, Kube, pa ponovno Alžira došla i do europske metropole Barcelone, gdje je objavila 2 izdanja ( EP Mi Canto i album Mabruk ) sa bendom Gulili Mankoo.
 
Njen album Soutak dominirao je World Music top ljestvicama , a na albumu možemo čuti kombinaciju španjolskih, malijskih i suvremenih europskih stilova. Istu tu jedinstvenost i dašak tradicionalnih ritmova pustinje i World Musica donosi nam ove godine na InMusic, i bez sumnje nas očekuje dobra zabava.
 
A za sve one koji uz dašak World Musica vole i malo beata i elektronike, InMusic predstavlja projekt Batida. Projekt glazbenika i producentra Pedra Coquenãoa iz Angole, nastao spajanjem raznih stilova ; house, kuduro, benga, semba, afrobeat i dr., sempliranjem grupa kao što su The Clash, zatim glazbe iz starih angolskih filmova te gostovanjima afričkih MC-ija i glazbenika iz raznih dijelova svijeta, sigurno vas neće ostaviti na mjestu. 
 
Promovirajući aktualni album Dois, koji je izašao 2014. godine, sa svojim poznatim live setom dolazi i u Zagreb, te s njime možemo očekivati i plesače, MC-je, live elektroniku i sve slično. 
 
Prema tome, ukoliko ste raspoloženi za ples, World Music i neke drugačije ritmove, posjetite INmusic od 22. do 24. lipnja ove godine! 
 
 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE