Ovoga puta u goste dovodimo mladog i iznimno talentiranog DJ-a i producenta zanimljivog imena Nix K. Zapamtite to ime, jer ćete ga sigurno čuti veoma često u budućnosti.
 
Pozdrav Nix, predstavi nam se za početak, tko je Nix K? Odakle inspiracija za takvo umjetničko ime?
 
Lijep pozdrav svima koji upravo čitaju ovo!
Zovem se Nikola Klemić, dolazim iz Kutine i imam 18 godina.
Nix K je umjetničko ime mene kao producenta/DJ-a na sceni, stvoreno vrlo jednostavno od mog nadimka i prezimena…
 
 
S obzirom da tek 18 godina imaš, sjećanja na početke su ti vjerojatno vrlo svježa pa nam pojasni kako je sve to započelo? Tvoja ljubav prema glazbi i odluka da se baviš time.
 
Oduvijek sam želio nešto korisno raditi, a nikad nisam zapravo znao što želim, od sportova koje sam probao do mnogih drugih stvari i zanimacija, a s obzirom da je sve to bilo prolazno, pronašao sam sebe i tu ogromnu ljubav u glazbi…prije 5 godina sam prvi put saznao da se glazba, zbog današnjeg “napretka tehnologije”, može praviti i preko mog vlastitog računala i od tad je sve nekako polako, ali sigurno započelo.
 
 
Tko su ti najveći uzori? Čiji stil ti se najviše sviđa od današnjih izvođača?
 
Najveći uzori hmm. Nabrojao bih par producenata koji su mi najviše dali nadu da pratim svoje snove: Avicii, Swedish House Mafia, Martin Garrix i Oliver Heldens. Zbog ovih producenata sam se uvjerio da je sve moguće i da nikad ne smijem propustiti šansu i odbaciti svoje snove, jer je sve moguće. Stil koji trenutno pratim i koji mi se najviše sviđa je ‘novopečeni’ žanr zvan “Future House”, a kao takav je stvoren za ples i vrlo jednostavno pokreće ljude iz neke sjedeće pozicije kada dođu u klub, na party i na mobitelu upale ništa drugo nego facebook (smijeh).
 
 
 
Relativno brzo se pročulo za tebe, nedugo nakon tvojih prvih remixa i mash-upa, čemu to možeš zahvaliti? Jesu li te pravi ljudi prepoznali ili je možda nešto drugo u pitanju?
 
Za početak kada sam se ufurao u glazbu zadržao sam se na balkanskoj sceni, remixiranje balkanskih stvari, ali kad sam shvatio da na Balkanu ne mogu, niti uspijevam ni u jednom smjeru jer je za to jednostavno kriv balkanski mentalitet, shvatio sam da moram preći na stranu scenu i samim time i na produkciju. Zahvaliti mogu ljudima diljem svijeta koji prate i slušaju takvu vrstu muzike i jednostavno tako to kreće, dijeljenje po mrežama, također i ta prepoznatljivost.
 
 
Pošto si se bacio i u producentske vode, koji žanr elektronike najviše voliš? U kojem žanru misliš da bi se mogao okušati na neko duže vrijeme?
 
‘Sve što je dobro’… Mislim ako ovaj ‘future house’ vidi malo većeg svjetla publike da bih na tome mogao ostati iako bi se i o tome dalo porazgovarati.
 
 
Koliki značaj za vas mlađe izvođače ima Ultra u Hrvatskoj? Imaš li želju nastupati na njoj jednog dana ili želiš da ti karijera ide ipak nekim drugim pravcem?
 
Pa trenutno baš nikakav poseban za nas izvođače koji smo u usponu, ali siguran sam da za sve ostale koji su se već progurali da ima ogroman značaj nastupati pred tolikom publikom…želju imam i nadam se jednog dana nastupati na tako malo većim festivalima za malo brojniju publiku.
 
 
Čemu posvećuješ najviše vremena? Stvaranju svoje glazbe ili remixima stranih pjesama?
 
Do sada sam više vremena provodio remixiranjem drugih ‘poznatih’ stvari, ali sve više težim produkciji i stvaranju svoje vlastite glazbe od nule.
 
 
 
Koliko bitnom smatraš ulogu Youtubea u promociji mladih DJ-eva kao što si ti? Olakšavaju li vam puno kanali poput Soundclouda i Youtubea da se probijete ili smatraš da bi mogli i bez njih?
 
Youtube, Soundcloud su definitivno jedne od najvećih stranica za promociju vlastite glazbe. Kod izgrađivanja neke fan baze, ali također i kod proguravanja na veću scenu do mnogo većih labela, promotora i sl.
 
 
 
Iako si tek na početku karijere, što bi izdvojio kao svoje najvrjednije postignuće dosad?
 
Najveće postignuće, hmm.. Pozitivni odgovor Olivera Heldensa na moju produkciju “Struggle”. Najviše zbog razloga jer sam ja njegov najveći ‘fan’ i što cijenim mišljenje njega kao svog idola.
 
 
 
Mnogi mladi DJ-evi i producenti odustanu od svojih karijera u ranim godinama upravo zbog skupe cijene opreme. Misliš li da se mogu proizvesti kvalitetni zvukovi na jeftinijoj opremi, ili kućnom računalu, ili je skupa oprema nužna za uspjeh?
 
Skupa oprema nikad nije potrebna iako naravno da je jednostavnije raditi sa računalom koje nas neće kočiti, štekati, preskakati i sl.
 
 
Popularni Your EDM je objavio tvoj remix “Stellara”. Možeš li našim čitateljima objasniti proces kako doći do toga da uradak još uvijek neafirmiranog DJ-a dospije do popularnijih labela kao što su Spinnin Records, Revealed Recordings ili u tvom slučaju, Your EDM?
 
Napravim pjesmu, pošaljem točno kome želim i gdje želim i nadam se pozitivnom odgovoru i da se ekipi svidi stvar da je reklamiraju i oni na bilo koji način.
 
 
Uz sve te obaveze oko produciranja, nađeš li vremena za nastupe po klubovima?
 
Pored škole koju završavam i produkcije baš i ne nalazim vremena za nastupe, iako bih želio što prije završiti školu i potpuno se baciti u te vode…
 
 
Reci nam, kakvi su ti planovi za budućnost? Odnosno barem za 2015. godinu, da ne odemo predaleko.
 
Što više hedonizma, uživanja u životu (to podrazumijeva produkciju i uživanje u samoj muzici), do nadam se žestokih partyja na kojima ću ja biti headliner.
Nadam se da ću uspjeti svoju pjesmu progurati na neku bolju i jaču izdavačku kuću i tako…vidjet ćemo, potruditi se, ne odustati pa što bude!
 
Nadam se da ste uživali u intervjuu sa nadolazećom domaćom house zvijezdom, do idućeg čitanja, pozdrav.
 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE