U nedjelju, 28.12. održao se 2. dan festivala Rock Marinfest kojim je i završio njegov ovogodišnji program. I drugi ste dan imali priliku slušati pet izvođača različitih žanrova koji su publiku, uz malo zakašnjenje pri započinjanju programa, zabavljali do oko pola tri poslije ponoći.
 
Prvi na redu su riječka petorka, točnije, riječki indie rock bend Jonathan koji je pravo osvježenje za hrvatsku glazbenu scenu iako pjevaju na engleskom jeziku. Postoje od 2011. godine, ali treba istaknuti da su članovi iskusni glazbenici koji su u prošlosti bili dio već postojećih ili bivših grupa. Kako to već biva na početku večeri, publika se još uvijek skuplja i nije mnogobrojna, ali ona koja je prisutna uživa u zanimljivoj, simpatičnoj, ali i žestokoj svirci ovoga benda koji je vidno raspoložen, posebice pjevač Zoran Badurina koji u elementu pleše po pozornici i prenosi dobro raspoloženje na publiku. 
 
 
 
 
Zatim slijedi još jedan hrvatski alternativni bend iz ovoga stoljeća, zagrebački alter – rock bend Gretta koji je osnovan 2004. godine. U četvrtom mjesecu ove godine im je izašao slavljenički singl Malena, povodom 10 godina postojanja benda, na kojem je Gretta po prvi puta napravila duet i to s pjevačicom Martinom Greber, a krajem prošlog mjeseca su objavili i videospot za svoj aktualni singl Sreća. Zabava uz ovaj bend i njihove stare i nove hitove je bila zagarantirana.
 
 
U žestokom ritmu nastavlja naš najpoznatiji ženski indie rock bend, vinkovačko-novska trojka Punčke. Punčke marljivo rade na novom albumu koji će, kako kažu, biti gotov kroz otprilike godinu dana. Dok ne budemo u mogućnosti čuti nove uratke naših Punčki, uživat ćemo kao i sinoć u dosadašnjim hitovima kao što su Petra Pan, Ocean, Iz dana u dan, Prije spavanja
 
 
 
 
Kako večer prolazi, tako i publika postaje opuštenija, a uzavrelu atmosferu upotpunjuje otkačeni glazbeni sastav Lollobrigida koji pravi prave electro pop disco dance tulume, partije, žurke, igranke, a to je sve što smo jučer htjeli mi. Simpatična frontmenica Ida Prester sa svojim bendom je vinkovačku publiku „natjerala“ na ples svojim zabavnim hitovima Miss Right & Mr. Wrong, Najbolji život, Kompjuter, Seks on TV, Seks on the Radio, Bivša cura, Volim te te održala „zapaljenu“ atmosferu pozvavši publiku iz prvih redova da joj se pridruži na pozornici i zapleše s njima. 
 
 
 
 
 
Ovogodišnji Rock Marinfest zaključuje ekstravagantna rock skupina iz Rijeke, Let 3. Kao i uvijek, na pozornicu dolaze zanimljivo i kreativno obučeni. Publika ih pozdravlja s oduševljenjem i spremno kroz cijeli nastup pjeva zajedno s bendom njihove najpoznatije pjesme Vjeran pas, Profesor Jakov, Mala soba, Izgubljeni, Omađijaj me, Riječke pičke, Dijete u vremenu, Kurcem u čelo, Ero s onoga svijeta. Let 3 ostvaruje odličnu komunikaciju s vinkovačkom publikom te im se zahvaljuju na tome.
 
 
Bilo bi to sve za ovu godinu, još jednu uspješnu godinu za festival Rock Marinfest, a i brojne njegove posjetitelje koji su pokazali da postoji još puno humanitaraca i onih koji podržavaju alternativnu scenu.  
 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE