Maryjane je hrvatsko-slovenski duo koji čine Marina Benić i Saša Pipić, a singl Mjeseče njihova je prva zajednička autorska pjesma.
 
Duo je nastao 2005. godine u Brežicama, kad su se u svom rodnom gradu sreli protagonisti ove priče, svatko sa svojim glazbenim iskustvom, sličnim doživljajem glazbenog izraza i pogleda na život.
 
U to vrijeme nastao je i naziv Maryjane, ime pod kojim su počeli stvarati zajedničku glazbu i prve vokalne i aranžerski dovršene autorske pjesme, a svoj zvuk nazvali su indie eko pop!
 
Kako kažu, njihove pjesme govore kako nam priroda stoji na raspolaganju za obnavljanje različitih ljubavi, a najviše one ljubavi svima poznate – ljubavi prema sebi.
 
Maryjane stvara glazbu na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku, a velik utjecaj na njihov zvuk imale su Norah Hones, Janice Joplin i Deva Premal.
 
Publika dobro reagira na naše pjesme. Danas to više nije upitno kao prije petnaestak godina. Publici je simpatično izmjenjivanje jezika. Pomalo zastupamo etno i različitost, ili bolje rečeno, raznolikost. Tekst se dogodi na engleskom, slovenskom ili hrvatskom jer kao autor teksta često želiš nekako proširiti inspiraciju, često kroz tekst i pomoću jezika. Koristimo ono što nam je na raspolaganju, a, iako postoje, znamo da granica nema. Kad u životu granicu prijeđeš 700 puta, više nekako ne postoji, briše se sama“.
 
Spot pogledajte ovdje:
 
 
 
 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE