Human je zagrebački indie pop rock bend nastao u proljeću 2013. godine, a 2014. godine predstavljaju svoj prvi singl pod nazivom Kusur kojim najavljuju album prvijenac Plan B za dan D.

Htjeli smo vam približiti grupu s nekoliko pitanja koja smo im postavili, a u nastavku pročitajte što su odgovorili i pogledajte veoma zanimljivo koncipiran spot.

Kako se Human okupio, je li riječ o dužem prijateljstvu ili su se okupili zaljubljenici u sličnu vrstu glazbe?
Human čine 5 likova koji su preboljeli dječje bolesti bendova i odlučili se zaraziti (a i naokolo ljude)  idejom, kreativnom pokretačkom snagom i stavom.
Ime benda može napismeno izgledati kao da je riječ o stranoj riječi, a istovremeno predstavlja i čovjekovu osobinu. Kako je došlo do imena?
Niti smo mi volonteri mjeseca niti okrećemo glave kada netko treba pomoć. Human je čovjek, ljudina, homo balkanus. Nije najsretniji, ali trudi se da ostane čovjek bez obzira što ga snašlo..
Vaša prva službena pjesma “Kusur” konkretizirani je tekst o političkom stanju Republike Hrvatske. Što možemo očekivati od budućih pjesama?
Iznenađenja za fanove. Naši fanovi su jedna nezaustavljiva grupa koja mnogo zaslužuje. Mi stalno radimo nove pjesme, o svemu što nas okružuje. Okružuje nas sve jer tamburamo u zagrebačkom kvartu Središću.
Za spot je zaslužan Dado Pokec, a vizualno i grafički spot se može smatrati veoma inovativnim. Kako je došlo do te zanimljive suradnje?
Dado je vizionar, maestro i nevjerojatan lik. Primijetili smo njegov rad što se tiče spotova već nekoć. Kad smo se ohrabrili i skicirali mu ideje za spot, odlučio je razvaliti i je.
Najavili ste album prvijenac pod nazivom “Plan B za dan D”. Čeka li nas sličan pozitivan zvuk kao i u “Kusuru” ili će se kombinirati različiti žanrovi, s obzirom da ste naveli da članovi slušaju raznovrsnu glazbu?
Uzori su različiti pa je pravo čudo kakve su nam  pjesme na kraju. Kod nas na probama prolaze najbolje ideje i najupornije ideje bez obzira na žanr. Uvijek težimo nekom glazbeno zanimljivom  i melodičnom trenutku.
Za kraj, u koje 3 riječi biste se mogli predstaviti publici?
Srce, ruke i lopata.
Rad grupe možete pratiti i na njihovoj facebook stranici: https://www.facebook.com/HumanZG?fref=ts
U nastavku pogledajte spot za pjesmu Kusur.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE