Gangsta rap grupa 6wild porijeklom iz Sinja nastupat će u Zagrebu 6. prosinca u G20 baru na Savici gdje će promovirati svoj album prvijenac Masakr.

Nešto o samom radu grupe možete pročitati u nastavku:

6wild je nastao prije nekoliko godina, uz stalno mijenjanje članova, isključivo zbog zezancije nešto šireg društva prijatelja koji su slušali hip hop i bacali prve rime na ukradene beatove. Kroz sve ove godine stalni članovi postave Danko Utoka i Stipe Travarica snimali su po jednu pjesmu godišnje. U kolovozu 2014. godine, malo prije debi nastupa u sinjskoj Vojarni na festivalu urbane kulture i zabave Graffiti na gradele, njih dvojica priključuju stalnoj postavi Joška Prančioka i skupa se pripremaju za nastup. Premda još nisu službeno objavili niti jednu pjesmu, ona nekolicina članova šireg društva “posuđuje” stare snimke svim zainteresiranima i stvara se pravi mali hype oko grupe među lokalnim stanovništvom.
 
U razdoblju od dva mjeseca, stvaraju novih desetak pjesama koje premijerno izvode na spomenutom festivalu, uz neočekivane reakcije publike koja je neke pjesme pjevala uglas sa trojkom na bini.
 
Bore Balboa, mladi swaglord na sceni, koji je nastupio nakon 6wilda, pred sam kraj svog nastupa poziva 6wild još jednom na binu da odrepaju dvije stvari, i kako sam priznaje na svojoj službenoj fejs stranici, “oni odnose pobjedu” ovog koncerta. Po silasku sa stage-a stižu im pohvale Vuka Oreba iz Kiše metaka koji je bio DJ na festivalu, Kreše Bengalke u publici, Shakala von Njoča i ostalih poklonika hip hop kulture. Pridružuje im se Drvoje PIMP kao četvrti član postave koji gostuje na pjesmi General i naknadno snimljenoj za album Ne zovi 92.
 
Još nešto više o grupi možete saznati na linkovima:
 
ALBUM ZA PRESLUŠAVANJE – http://6wild.bandcamp.com/releases
FACEBOOK STRANICA GRUPE – https://www.facebook.com/6wild
 
 
Pjesmu Lex Perković možete poslušati ovdje:
 
 

 

Share.

About Author

Urednik portala Mixeta.net

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE