Vinkovačke Jeseni privode se kraju, a tako i za njih već tradicionalni Hip – Hop na Orionu, manifestacija koja slavi kulturu koju svi volimo, koja je ove godine protekla u nešto ipak izmjenjenom obliku.

 

Naime, prvi dan, u subotu, na rasporedu bio je svojevrsni dan za repere, inače zahtjevnu vinkovačku publiku zabavljali su, i to premijerno, momci iz beogradske grupe Prti Bee Gee uz njihovog čestog partnera na bini, Bvanu Herbalajzera.

 

 

Uz organizaciju udruge ‘Hip – Hop VK’ i projekta ‘Koncerti u Plusu’ pravi show je startao nešto prije 1h nakon ponoći, dok je skupljanje publike popratio svojim DJ umjećem prije headlinera DJ D’Noizz.
Zamjerku imam na malo kasniji početak koncerta, no ostalo je manje-više u redu.

O poznatoj beogradskoj underground grupi nemam puno toga za reći kao ni za njihovog kolegu Bvanu a što čitatelji ovog teksta već ne znaju. Doskora možete očekivati i rubriku ‘Biografije’ u kojoj ćete se moći više obrazovati o bendovima, grupama i izvođačima.

 

 

Poznati reperi koji dosta kroz svoje tekstove glorificiraju narkomaniju na satiričan, humorističan a također i društveno kritičan način iznimno su popularni akteri u žanru, a često surađuju i sa još jednim beogradskim reperima iz Bad Copyja. Naime, Timbe i Ajs iz Bad Copyja uz Eufrata i Mikrija iz Prtija tvore supergrupu 43zla, naravno uz Bvanu kao petog člana, tako da kroz cijeli koncert nisu izostale neke međusobne kolaborativne stvari kao što su ‘Pajp’, ‘Pljačka’, ‘Gandžu puši’, ‘Magla’,  ‘Barabe na Adi’ i slično. Osim njihovih zajedničkih stvari, Bvana je imao priliku izvesti neke svoje uspješnice kao što su ‘Jbn loš’, ‘Killa from Manilla’ itd. Mikri i on prije koju godinu počastili su pratitelje rapa albumom ’50 evra micc’ sa kojeg su izveli megapopularnu ‘Crno vs. Belo’, uz ‘Afterparty’ te ‘Reputacija’.

 

 

Naravno, da Eufrat ne bude nezaposlen (premda su se sva trojica međusobno odlično nadopunjavali kao back vokali) Prtijevci su izvodili svoje klasike, među kojima se pronađe i pokoje milijunsko youtube dostignuće  – ‘Air max’, ‘Klabing’, ‘Sajmon sez’, ‘Na pointu’, ‘Da li možeš’, ‘Gandžu puši’, ‘So fucking high’, ‘Ombre’ i to bi bilo to, barem što se repertoara tiče.

Momci su odlično surađivali sa publikom čestim povicima koji su uključivali kolokvijalni naziv za Vinkovce – Vinkulja, uz česte dosjetke i povike ‘Rest in peace Moskri’ kao spomen na preminulog člana grupe, svojevrsnog frontmena Davora Bobića koji je svijet napustio 25. kolovoza 2005.

Više o tome možete pročitati u našoj IN MEMORIAM kolumni o Moskriju.

 

 

Što se tiče koncerta, to bi ukratko bilo to. Možemo samo reći da se nadamo da ćemo trojac i češće viđati u Vinkulji!

Slijedećeg dana, u subotu, svoj prostor za pokazivanje i dokazivanje imali su brejkeri, pa pročitajte službenu objavu organizatora povodm tog događaja:

„ Nakon odlično odrađenog otvaranja „Hip-Hopa na Orionu 6“ sa koncertom Prti Bee Gee i Bvane u „Plusu“ u petak, 19.09., nastavilo se u jakom tempu i u subotu, 20.09., u dvorištu i dvorani Folklornog Ansambla Lisinski. Tamo je održan prvi graffiti jam i do sada najbolje natjecanje u B-Boyingu (Break Danceu) u Vinkovcima!

 

 

Uz mnoge domaće snage na plesnom podiju došao je i zavidan broj internacionalnih gostiju iz cijele regije, Mađarska, Srbija, BIH.. Natjecanje je bilo 1 VS 1, uz kvalifikacijsku rundu i eliminacijske battlove (odmjeravanje znanja, snage i vještine dva plesača na plesnom podiju), a ovaj puta je pobjednik i osvajač odlične nagrade u iznosu od 150 eura, bio Nemanja Mihajlović iz Beograda, poznatiji kao B-Boy Padre (Yugoslavian Bboys). U finalu je tijesnom pobjedom porazio našeg domaćeg dečka Antonija Jakića, B-Boy Nito (Original Skillz Crew World Wide/Croatia Chapter), koji je za utjehu mogao ponijeti kući 50 eura i zabaviti se na odličnom after partyu u klubu „Plus“ koji je uz DJ RisboaXL i DJ Maxa trajao do ranih jutarnjih sati. Treće mjesto je osvojio jos jedan gost iz Beograda, Srđan Poštin Djanny (Floortodox Crew) ispred Tina Majdandžića B-Boy Raziela (Original Skillz Crew World Wide/Croatia Chapter) iz Osijeka. 

 

 

Uz odlično Break natjecanje održao se i Hip-Hop i Graffiti jam uz poznate Osječke umjetnike, Croska, Skela i Niksa koji su oslikali jedan veliki komad zida sa muralom na temu „Hip-Hop“.

U nedjelju 21.09. je bio zadnji dan „Hip-Hopa na Orionu 6“,  svi zainteresirani su imali priliku posjetiti besplatne plesne radionice Hip-Hopa i B-Boyinga (Break Dancea) pod vodstvom Chire (Sinovi) i Original Skillz Crew World Wide/Croatia Chapter u dvorani FA Lisinski. “

 

To bi bilo to od Hip – Hopa na Orionu za 2014. Dogodine!

 

Fotografirali: Mihael Španić (Prti Bee Gee) & Danijel Grbić (Break natjecanje)

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE