Grad Osijek polako se budi što se tiče koncertne sezone.

Nakon uspavanog ljeta koje je prošle uz ne baš uspješni ‘Osijek Summer Adventure’ te standardno cijenjen Pannonian Challenge, krenuo je, zajedno sa rujanskom kišom te ispitnim rokovima i ostatak programa.

Osim Dana Piva koji su startali sinoć i koji su ove godine u znaku tamburaške glazbe te subotnjeg koncerta popularnog Đoleta, malo po malo i reperi se dosjete kako je vrijeme za neki event.

 

 

Takav je bio sinoć u clubu Epic. Kao podrška projektu ‘Drugo lice invalidnosti’ organizacijskog okrilja dohvatio se čepinski MC Rima, kao jedan od lica projekta. Publici je pripremio dašak svog boom – bapa uz beogradskog kolegu sa asfalta, Smokea Mardeljana, inače uvaženog člana tamošnje scene.

Kao gosti i prijatelji, pojavili su se Kandžija i Toxara, a (neo)čekivano uz njih još jedan beogradski as, Bvana strejt iz Lagune. Inače, zajedno s Kandžijom Bvana će nastupiti u petak u Zagrebu.

 

 

Program je otpočeo uz simboličan i duhovit govor jednog od ljudi iz spomenutog projekta, nakon čega se mikrofona laćaju Rima i Smoke Mardeljano, uz podršku DJ Maxa koji je cijelu večer bio resident za pločama. Mikrofona, a i lopate, Rima se latio elegantno sjedeći na stolici, uz energičniju podršku velikog prijatelja Smokea, koji mu je dobar dio večer bio back vokal. Ovaj event poslužio je kao promocija Riminog albuma prvijenca ‘Mikrofon i lopata’, i kao najava nadolazećeg projekta zajedno s Mardeljanom. Član beogradskog labela LTDFM izveo je neke svoje solo stvari poput ‘Daj majk vamo’, ‘Hronika’, ‘Kako i zašto’, ‘Kako i zašto 2’, ‘Neka bude kako bude’, ‘Pozitiva’, ‘Moraš znati’, ‘Slušaj sad’, a osim svih pjesama sa spomenutog Riminog albuma, izveli su momci i nedavno izbačenu zajedničku stvar, ‘Svježa krv’.

Naravno da su se freestyle majstori dohvatili i spomenute improvizacije, koju su u većini navrata, kako to pravi majstori ceremonije rade, jednostavno zakopali.

 

 

Ostatak ‘line – upa’ kratko se posjeo na pozornicu, pa su tako Žbicaši izveli ‘Klavir’ koji u originalu izvode sa Rimom i Sašom iz TBF-a, a prigoda je zahtjevala i dašak Bvandžije budući da je Bvana bio prisutan pa smo tako čuli dogodovštine ‘Hipstera sa sela’. Šteta što je guslar bio spriječen.

 

Nažalost, vremensko – financijske okolnosti spriječile su me u daljnjem uživanju, stoga sam nešto ranije napustio prostor Epica. Pedesetak ljudi, malo za jednu besplatnu predstavu, moglo je biti zadovoljno održanim, a svakako se činjenica da se radi o sredini radnog tjedna poigrala sa ostatkom publike koja bi inače vjerojatno podržala događaj.

 

Koncerti prolazi, ispiti ostaju –  do slijedeće prigode!

 

Fotografirao: David Jerković

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE