Ljeto je godišnje doba festivala, kako su Ultra Europe, Skaville i SAWA popunili nam mjesec srpanj, dobro se zna šta nam dolazi početkom kolovoza, već sedmu godinu zaredom. Ferragosto Jam, vjerojatno ponajveći glazbeni i zabavni festival na području Osječko- Baranjske županije, započinje 1.8 te traje do nedjelje, 3.8. kao i svake godine, tradicionalno možemo očekivati “predžur”, odnosno dan ranije, u četvrtak, koji služi za zagrijavanje i hvatanje najboljih mjesta za kampiranje. Oni koji su već stalni gosti Ferragosta znaju šta očekivati, no ipak ću ponoviti za one kojima će ovo biti prvi pohod na festival. Festival se održava na izletištu Orah, nedaleko od centra Orahovice te mogu osobno reći kako je savršeno mjesto za kampiranje, zabavu i odmor. Jezero se nalazi u samom središtu izletišta te služi kao savršeni lijek nakon burnih noći uzrokovanih odličnim svirkama izvođača koji su iz godine u godinu sve bolji.

 

Koncerti će se izvoditi na tri odvojena stagea. Piknik stage je glavni i na njemu će svirati velika većina najavljenih izvođača, no svakako ne treba zaboraviti spomenuti ni “ištekani stage” te DJ stage koji je prošlih godina nas uveseljavao i dugo u noći nakon što bi glazbeni program završio na Piknik stageu. Što se tiče samih izvođača, redom su zasad najavljeni:

 

Četvrtak (31.7) dan prije:
-ABOP
-Mašinko
-Saucesce
-DJ Kneža

Petak (1.8) Piknik Stage:
-HLADNO PIVO
-JINX
-OVERFLOW
-KIŠA METAKA
-DEAFNESS BY NOISE
-VAN GOGH
-Zbogom Brus Li
-Lolita
-Media Stres

 

DJ Stage:
-Yesh feat. Remi
-Mozz / D`noizz / DJ Distinctive

 

Subota (2.8) Piknik stage:
-PARTIBREJKERS
-KULTUR SHOCK
-EDO MAAJKA, Frenkie & DJ Soul
-SHE LOVES PABLO
-ŠANK
-KILLED A FOX
-Dregermajster Crew
-Them Moose Rush
-inFormation

 

DJ stage:
-DJ Rahmanee
-Mozz / D`noizz / DJ Distinctive

 

Ištekani stage:
-Lovely quinces
-Auguste
-Miki Solus
-Šimek i Neno

 

 

 

 

Ulaznice se mogu kupiti kao:

-Festivalska ulaznica (dvodnevni ulaz na Piknik i DJ stage) te košta 95kn u pretprodaji odnosno 120kn na ulazu

-Jednodnevna ulaznica (jednodnevni ulaz na Piknik stage te dvodnevni ulaz na DJ stage) te košta 75kn u pretprodaji odnosno 85kn na ulazu

-DJ Stage ulaznica (dvodnevni ulaz na DJ Stage) te košta 20kn u pretprodaji i na ulazu.

 

Što se tiče prijevoza do izletišta, Ferragosto Jam izašao nam je ponovo lijepo u susret te je riješeno da HŽ Putnički prijevoz odobri popust u visini od 40% od redovne prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova na udaljenosti većoj od 25 kilometara, za sve posjetitelje festivala Ferragosto Jam 7 koji dolaze iz cijele Hrvatske kao i iz Slovenije do stanice Zdenci-Orahovica. Sve što je potrebno je doći na kolodvor i tražiti povratnu kartu do stanice Zdenci- Orahovica i reći da želite iskoristiti festivalski popust jer idete na Ferragosto Jam (nije obvezno imati ulaznicu kao dokaz). Kao dokaz morati ćete na samom festivalu na Info Pultu tražiti žig na poleđinu Vaše povratne karte (da bi dobili žig morate imati festivalsku ulaznicu) jer ako u povratku nemate žig, kondukter će vam naplatiti razliku. Popust se može iskoristiti od dana prije Ferragosta, 31.7 pa do dana nakon Ferragosta, 4.8.

 

Zbog prošlogodišnje spoznaje da je lokacija bila vrlo blizu popunjenja maksimalnog kapaciteta, ove godine broj ulaznica je OGRANIČEN, stoga požurite kupiti svoju ulaznicu, a njih možete kupiti na prodajnim mjestima:

-Orahovica- Klub Blues
-Našice- Caffe Bar NEXE
-Osijek- Club Exit
-Osijek- Caffe Bar Amsterdam
-Zagreb- Dirty Old Shop
-Donji Miholjac- uret TZG Donji Miholjac
-Požega- TOM klub
-Slatina- 099 198 1416(David) i 098 636 169 (Marko)
-Koprivnica- KKC Pixel
-Sisak- klub Skwhat
-Vukovar- Mirovna grupa mladih Dunav
-Rijeka- Dallas Music Shop
-Varaždin- Elephant Bar
-Đakovo- Caffe Bar Jazz
-Virovitica- Caffe Bar Škola
-Vinkovci- Rock caffe Walkow
-Ivanska, Bjelovar- NUMI
-Županja- OKAC bar
-Đurđenovac- Caffe Bar Ritz

 

te OnLine prodaja Entrio:
www.entrio.hr/event/ferragosto-jam-7-1367
 

 

Nadamo se još jednom odličnom izdanju ovogodišnjeg festivala koji nas dosad nikad nije razočarao, a prema lineupu, vjerujem kako neće ni ove godine. Spremite šatore, vreće za spavanje, kupite meso, cugu te se idući tjedan vidimo na izletištu Orah na još jednom vrlo obećavajućem izdanju Ferragosta Jam.  

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE