Što je zapravo S.A.W.A.? Hardcore punk festival (Sick As We Are ), koji se održava u Županji. U potpunosti je besplatan, a na posjetiteljima je obaveza samo da se pojave i uživaju kako najbolje znaju. Dva dana koncentrirane zabave i užitka u prirodi te dvije noći s dobrim lineup-om. Fenomenalna lokacija koja pruža posjetiteljima odličan prostor za kampiranje, roštiljanje, a moguće je i kupanje, obzirom da je plaža tik uz kamp (ili obratno 🙂 ).  

Napomena koju bi svi posjetitelji trebali uzeti u obzir jest da je prošle godine olujno nevrijeme uništilo veliki dio opreme, a ove godine poplave su, nažalost, učinile svoje, zbog čega je festival gotovo otkazan. Stoga pohvaljujemo organizatore koliko god ih se može pohvaliti.

Sick As We Are jedan je od najfriendly festivala u regiji. Incidenata nema, ali zato cijeli festival povezuje prijateljstvo. Ove godine posjetitelji su došli s raznih strana svijeta: Vinkovci, Orašje, Požega, Tuzla, Sarajevo, Varaždin, Bilje, Donji Miholjac, Pula, Zagreb, Novi Sad, Beograd, Cerna, Orahovica, Našice, Osijek, Beli Manastir, Sarvaš, Vukovar, Dugo Selo, Babina Greda, Rijeka, Slavonski Brod, Đakovo,… Ako ste ikad posjetili S.A.W.A. festival, zasigurno ste shvatili da vam za dobru zabavu i užitak treba samo malo sreće. Kako je festival besplatan, tako je i cuga „besplatna“, trebate se samo malo potruditi i skupiti s poda 30 čaša i pivo je vaše. Ako pak podržavate festival, kovanice koje vam smetaju u džepu ili novčaniku možete ubaciti u kutiju za donacije te tako podržati ekipu koja organizira ovaj događaj upravo za Vas. Ove godine posjetitelji su imali mogućnost dobiti majice i „cekere“ od prijašnjih festivala, u zamjenu za donaciju. Tu akciju moramo također pohvaliti jer su posjetitelji za male novce imali priliku dobiti majicu koju su prijašnjih godina propustili nabaviti. Cijena ovogodišnje majice također je pristojna, svega 60 kn, a tisak je odličan. Odgovorni za ovogodišnje, kao i prošlogodišnje majice su PITSOME MERCH Print & Design.

Koliko je festival zapravo prijateljski, saznat ćete ako se na Sawi nađete u nekoj nevolji. Nije bitno jeste li gladni, žedni, izgubljeni ili vam pak trebaju kleme za akomulator jer ste cijelu noć i dan puštali glazbu iz auta. Ako vam treba pogurati auto, odvesti vas do grada u nabavku ili vam nešto treba donjeti iz grada. Za samo pet minuta netko će vam pomoći jer tamo su svi više-manje prijatelji. Jedina nevolja na festivalu su komarci, ali i tu će vam pomoći ostali kamperi s posudbom nekog preparata koji tamani krvopije.

Što se tiče nastupa bendova imamo samo riječi hvale, ali moramo primjetiti da polovica ekipe dolazi samo kako bi se družila i tako se, na žalost,  zanemaruju bendovi. Posjećenost koncertnog prostora varirala je iz sata u sat. Posljedice prekomjernih druženja vidljive su u našoj foto galeriji koju možete pogledati: (https://www.facebook.com/mixeta.hr/media_set?set=a.274547789399881.1073741847.100005339859231&type=1 )

 

Popis bendova:
18.07.2014.:

D.J. & THE WOOTCHYAK (Pula, Croatia)

STRUGGLING FOR REASON (Brussel, Belgium)

GLOVES OFF (Banja Luka, BiH)

ME AS WELL (Karlovac, Croatia)

INSEKTICID (Županja, Croatia)

19.07.2014.:

PONOR (Zagreb, Croatia)

CONCRETE WORMS (Belgrade, Serbia)

LJUBIŠA SAMARDŽIĆ (Zagreb, Croatia)

JADED (Zagreb, Croatia)

SOULCAGE (Gornji Milanovac, Serbia)

LACK OF SOUL (Zagreb, Croatia)

STEPPED OUT (Split, Croatia)

PONTE DE CARLA (Šibenik, Croatia)

 

Ove godine možemo pohvaliti bendove: INSEKTICID, STRUGGLING FOR REASON ,PONOR ,CONCRETE WORMS i LJUBIŠA SAMARDŽIĆ (odabrala publika ). Kad sve zbrojimo i oduzmemo možemo potvrditi naš ponovni dolazak unaprijed.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE