Treći, a ujedno i posljednji dan Ultra Europe festivala (ako ne računamo Ultra Beach na Hvaru 15.7.) započeo je ne baš obećavajuće. Grmljavine i pljuskovi oduzeli su nam jedan dan osvježavanja na Bačvicama i bili smo prisiljeni sklupčati se u kutove svojih apartmana, u mom slučaju šatora. Nagovještalo je kišno rejvanje na koncertu no srećom do navečer se je vrijeme smirilo i koncert je protekao u vedrom vremenu kao i protekla dva dana. Kao i protekla dva dana, prvi izvođači, u ovom slučaju Mykris, Twoloud i Danny Avilla bili su odlični u zagrijavanju atmosfere i privlačenju publike, a oko 8 nastupili su odlični Sunnery James & Ryan Marciano koji su nam izmamili prve kaplje znoja od plesa sa svojim velikim hitom “Triton” kao i nekim ostalima. Primjetilo se je da su ljudi već vidno umorni te stoga ih se nije ispočetka toliko puno okupilo kao protekla dva dana, danas su ipak većina njih odlučili malo skratiti program. Oko 21:30 na stage su dosli brutalni dvojac imena W & W. Njihova izvedba velikog hita “Bigfoot” je jedna od boljih izvedbi koje sam čuo zadnje vrijeme.

 

 

 

U 22:30 je nastala velika dilema između publike, da li otići gledati finale Svjetskog Prvenstva između Njemačke i Argentine koje se prenosilo na obližnjem video zidu ili ostati na jednom od najboljih DJ-eva svijeta u posljednje tei godine. Afrojacku. “The way we see the world” , “Ten feet tall” i “Take over control” samo su neki od hitova (a ako ih netko ima puno, onda je to Afrojack) kojima je Afrojack držao na nogama čak i dio publike koji je sjedio na tribinama u svom genijalnom repertoaru u trajanju od sat i pol. Tada je na red došao meni ponajdraži izvođač u kompletnom line upu Ultre, Alesso. “If i lose myself tonight” mi je jedna od triju najdražih pjesama ovog žanra, a Alesso definitivno je ispunio moja očekivanja svojom live izvedbom. “City of dreams” i druge hitove je također genijalno izveo, ne trebam uopće ni napominjati. No tada je na red došao vjerojatno najpoznatiji DJ svih vremena, Tiesto. I sve ostalo postalo je nebitno. Zna se da dio vatrometa sa vrha Poljuda se čuva samo za one najbolje, a kad je Tiesto izveo “This is dirty” nastal je opća histerija. “Red lights” i “Adagio for strings” su također maestralno izvedeni. Vidi se zašto su mu organizatori dali puna dva sata na raspolaganje, u potpunosti je to povjerenje opravdao. Iskreno nisam znao kako bi Steve Aoki kao posljednji izvođač, zatvarač festivala mogao nadmašiti genijalan Tiestov nastup, no ludi Amer japanskih korijena mi je dokazao zašto je dobio tu čast. I da, naravno da je torta bila u toj priči. Ništa bez torte.

 

 

Kao što je to običaj na njegovim koncertima, gdje uvijek mora biti nekih ekscesa, ovaj put je također nahranio publiku bacivši cijelu tortu na njih. Cijelo vrijeme je skakao i iskreno vjerujem da je više vremena proveo skakajući na DJ pultu nego miksajući na njemu. No stvarno me ugodno iznenadio i mislim da je zasluženo dobio čast zatvaranja festivala. Što se tiče samog festivala, na kraju krajeva mogu reći kako je u potpunosti ispunio moja očekivanja unatoč nekim propustima u organizaciji koje ćemo im oprostit jer ipak gradu Splitu je ovo tek druga godina organizacije nešto toliko masovnog kao što je Ultra festival, siguran sam da će popravljat to iz godine u godinu. Jako ugodno sam iznenađen što u tri dana festivala nisam zamjetio niti jedan incident, čak ni one najmanje. Publika je stvarno bila odličnl raspoložena kroz cijeli vikend. Čak su i mrski Brazilci i Argentinci zafrkavali se međusobno na prijateljski način. Osim glazbe, pravo bogatstvo je bilo u širenju i upoznavanju drugih kultura i ljudi. Split o Hrvatska su dobili neviđenu promociju ovim festivalom, viđao sam svako malo kako stranci kupuju naše dresove kao suvenir te dobivao samo riječi hvale na račun naših djevojaka i gostoprimstva. Mi iz Mixete smo zahvalni sto smo dobili priliku popratit koncert u cijelosti i nadamo se da ste zadovoljni našim izvještajima za koje smo se potrudili napisati i objaviti ih u što kraćem mogućem roku. Sada idemo na zasluženi odmor a vi dragi čitatelji nadamo se da ste uživali uz nas. Pozdrav do idućeg čitanja

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE