Nakon fenomenalnog prvog dana začinjene Hardwellovom dominacijom koja se posebno ističe, drugi dan su svi pa tako i mi proveli u dubokom snu do popodnevnih sati. Sunce je i dalje grijalo nas, vrijeme je zaista bilo kakvo se samo poželjeti može. Predvečer smo iskoristili da se malo osvježimo na poznatoj splitskoj plaži Bačvice te da se energiziramo i napunimo baterije za drugi dan Ultra Europe festivala, a ono što je nam je drugi dan donio, bome nas je sve ostavilo bez teksta (ne računajući ovo).
 
 
 
 
Iako se organizatori trude u svaki od tri dana festivala rasporediti jednak broj zvučnih imena kako bi se izbjeglo da je jedan dan “slabiji” od drugog, subota nam je ipak donijela jednu sitnu promjenu u žanru. Za razliku od petka koji je obilovao najjačim svjetskim imenima EDM glazbe, subota se isticala većom orijentacijom na hardstyle, trance i trap repertoar, no to nikako ne znači da su imena bila slabija, što će vam posvjedočiti stanoviti veteran i kralj trancea Armin Van Buuren, Sebastian Ingrosso te vjerojatno planetarno najpopularniji DJ svijeta, David Guetta.
 
 
 
 
Prema rasporedu koji nas nije nijednom iznevjerio ovih dana, točno u 17h dan su otvorili Jewelz & Scott Parks. Lijepo su zagrijali one najhrabrije rejvere koji su već u popodnevnim satima se počeli skupljati. Nakon jednosatnog seta došao je na red dvadesetogodišnji nizozemski dvojac Vicetone koji iza sebe imaju već nekoliko izvrsnih suradnji. Iako su dečki fenomenalni, lagano nas baca u “bed” činjenica da su toliki uspjeh i karijeru ostvarili sa nepunih 20 godina, pobogu u Americi još nisu ni punoljetni, a što tek onda reći za njihove vršnjake, pa i mlađe od njih kao što su Martin Garrix i Nicky Romero koji su ujedno još i popularniji, no nemojte nas krivo shvatiti, sve je ovo samo znak da svijet elektronske glazbe definitivno ostaje u dobrim rukama i da će sljedeća generacija klinaca definitivno imati što za slušati. No da se vratimo festivalu, nakon Vicetone na red je u 19h došao Kill The Noize, a nakon njega u 20h, meni osobno ponajdraži dvojac, Blasterjaxx. Dečki rade dropove kao malo tko u današnjem elektro biznisu. Stadion se počeo već lagano popunjavati te je u 21h nastupio DJ Snake, koji je meni osobno bio najdraži set drugoga dana, vjerojatno jer sam malo privrženiji trap zvukovima. Na njegove beatove su i ljubitelji hip-hopa definitivno došli na svoje, mogu mirne duše reći kako su me njegove stvari rasplesale najviše tijekom večeri, više i od zvučnijih imena koja su uslijedila u “prime timeu” nakon ponoći. Oko 22 sata na red je došao nizozemski electro house velikan Laidback Luke koji uz sebe ima suradnje sa najvećima iz ovoga biznisa, kao što su: Aviici, Beny Benassi, Steve Aoki, Hardwell itd. Dobio je produženi set u trajanju od sat i pol te je već tada napunio publiku do samog maksimuma kapaciteta. U 23:30 na red je došao poznati australski electro dvojac Knife Party, inače bivši članovi Penduluma. Uvijek se ističu hard electro beatovima te se sigurno publika najviše umorila i rasplesala u njihovom setu. Nakon njih uslijedio je legendarni član Swedish House Mafie, Sebastian Ingrosso. Naravno da je odsvirao barem kratku dionicu pjesme “One” , jer vjerojatno ga ne bi pustili s podija da nije to odsvirao. Odlično je odradio pjesmu “Reload” koju je vjerojatno cijela publika znala.
 
 
 
 
Nakon njegovog nastupa došao je host event na podij, a njegovim dolaskom zna se da najavljuje one najveće. Prvi od njih bio je David Guetta, već dugo vremena najpoznatiji DJ svijeta sa popularnošću koja uvelike nadmašuje electro i house okvire. Uveselio nas je svojim najvećim hitovima kao što su “Memories” i “When love takes over” no i nekim manje poznatim, ali svakako puno “tvrđim” house pjesmama. Guetta, iako je prvi put na Ultra Europe, svakako nije stranac u Hrvatskoj, nastupavši već prije u Zagrebu i Splitu te je publika bila povezana s njime na poseban neki način.
 
 
 
Posebno zanimljivo bilo je vidjeti Nijemce,Poljake i Nizozemce dok je pustio intro od “Seven nation army” , te dvije nacije nekako uvijek podivljaju na tu stvar, što možemo vidjeti na nogometnim utakmicama njihovih klubova ili reprezentacija. Nakon produženog seta, u 3 sata ujutro je kao šlag na tortu nastupio nizozemski trance veteran Armin Van Buuren, vidno raspoložen od pobjede njegove Nizozemske nad Brazilom u utakmici za treće mjesto koja se igrala svega par sati prije nastupa, razbudio je već lagano umornu publiku sa nekim od svojih najvećih hitova, a posebno genijalna bila je izvedba “Adagio for strings” od Tiesta, koji tek treba doći na red u nedjelju. Svirao je do same zore, ljudi su ostajali još daleko nakon svitanja sunca, svi su bili odlično raspoloženi iako vidno na izmaku snaga. No još nije gotovo, two down, one to go. Ostao nam je još jedan dan za odraditi i treba definitivno skupiti što više moguće energije, jer nakon Afrojacka, Alessa i Tiesta koji su u nedjelju na rasporedu, više je definitivno nećemo imati. Ko preživi pričat će. Lijep pozdrav do sutra.
 
 
 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE