Čisto da napomenem: s obzirom na brojnost izvođača koji su izvodili svoje setove paralelno na Main stageu, Ultra Worldwide stageu te Radio stageu i uzimajući u obzir skromnu ekspediciju Mixete u Splitu, odlučili smo kroz ova tri dana izvještavati isključivo s glavnog, to jest Main stagea, gdje nastupaju kroz tri dana najveći DJ-evi današnjice te taj Main stage okuplja najveću koncentraciju posjetitelja Ultra Europe.
 
Da se dotaknemo malo samog ugođaja uoči festivala: stranci se viđaju po svim ulicama, plaže su prepune, svatko nosi na sebi neku odjevnu kombinaciju koja odaje njihovo državljanstvo, to me je dočekalo kad sam došao u Split, uz naravno, lijepo vrijeme koje me iznenadilo pošto se očekivala kiša. Oko 19h sam se zaputio prema Poljudu očekivajući kaos na ulazu i njega sam i dobio. No ipak relativno brzo, kroz pola sata nakon kupnje ulaznice bio sam već unutar Poljuda. Taman su Kryoman, odlični Deorro i Chainsmokersi zagrijavali atmosferu gdje se već skupilo dobrih desetak tisuća ljudi. Oko 20h na scenu je dosao genijalan Showtek, rasplamsao je publiku sa svojim hitovima “We like to party” ,”Get loose” i “Canonball”, svirali su do 21:05 kada je na scenu nastupio planetarno popularni Example, tada je već lagano počeo padati mrak i stadion je počeo lagano popunjavati svoj maksimalni kapacitet (kojeg će i debelo premašiti do kraja večeri), “All the wrong places” i “The way you kiss me” su hitovi današnjice koje su vjerojatno apsolutno svi u publici znali, tada je već ozbiljno publika zagrizla za rejvanje.
 
 
 
 
Nakon završetka Examplea u 22h, nakon kratke stanke i uvoda host eventa u idućeg izvođača, stupio je na scenu legendarni Fedde Le Grand, gdje je neočekivano započeo nastup sa pjesmom “Heads will roll”, a publiku bacio u trans, ne moram vam ni govoriti kakva je onda histerija nastala kad je pustio “Eat.Sleep.Rave.Repeat”. Sve je to bilo nešto kao lagani uvod u kulminaciju kad je oko 23:30 došla tinejdžerska senzacija Martin Garrix, to je bio tren kad je publika totalno podivljala jer znalo se da će uskoro uslijediti “Animals” koji mi već lagano ide na onu stvar, kao vjerojatno i svim ostalim malo ozbiljnijim poznavateljima EDM glazbe, no ajde. Odsvirao je genijalnu kombinaciju pjesama “Wizard” i “Reload” te stvar začinio sa bolesno dobrom izvedbom “Helicopter”, svoj nastup je završio oko pola 1 u noći. 
 
 
 
 
Nicky Romero, predstavi se. Mlada nizozemska DJ zvijezda koja brzo hara top ljestvicama nastupio je u 12:35 nakon ponoći, imao je vjerojatno najbolju podršku u publici (nakon Hardwella) jer su gotovo svi znali njegove stvari: “Legacy”, “Let me feel”, “I could be the one” sa Aviicijem kojeg nažalost nema na ovogodišnjem izdanju te nenadmašivi i meni osobno njegov najbolji uradak, “Tolouse”. Jednostavno da se čovjeku koža naježi, jer tada je već Poljud premašio svoj maksimum, preko 40 tisuća ljudi je skakalo i pjevalo u sav glas, kako dolje na igralištu, tako na tribinama. 

 

Svoj nastup je završio u 2:05 kada su na scenu došli odličan dvojac Above & Beyond. Točno sat i pol su publiku oduševljavali svoji pjesmama, a za zaključak su odsvirali “Sun & Moon”, po meni je uz Hardwella bila ovo izvedba večeri, toliko su hype-ali drop da je publika već i odustala, a onda kad više niko nije očekivao, razvalili uz sav glas i sve svjetlosne efekte te je publika podivljala po ko zna koji put danas.
 
 
 
 
I onda……Hardwell, 3:30 ujutro, svi su znali što slijedi, ali nitko nije znao šta očekivati, uvod je sadržavao kompilacije njegovih pjesama u kratke dvije minute, a onda…..klimaks, kataklizma, nazovite to kako hoćete, to se na televiziji nije moglo osjetiti, to samo oni koji su doživjeli uživo znaju o čemu pričam, vatromet je isijavao pune dvije minute uz baklje sa vrha Poljuda. Nije se moglo raspoznati je li publika uplašena ili uzbuđena. Ovo je bilo nešto što se pamti dovijeka. “Arcadia”, “Dare you” , “Spaceman” , “Encoded” , “Cobra”, to su bile stvari uz koje smo dočekali zoru, a tko ju nam je mogao više uljepšati od Hardwella, eventualno Armin Van Buuren koji je vrhunac drugog dana, rukavica mu je definitivno bačena u lice. I tako je u rano jutro završilo desetosatno rejvanje, a tek gotov prvi dan. Sudeći po prvom danu, očekuju nas dva genijalna dana. Do sutra.
 
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE