Osmog svibnja 1984. u Zagrebu je osnovan radio 101, tada pod imenom Omladinski radio. Kultna zagrebačka radio stanica bila je često i na udaru vlasti zbog kontroverznih tema te kontroverznih emisija. Kad smo već kod datuma, ostat će i upamćen 21.11.1996. godine kada je 120 000 ljudi izašlo na zagrebačke ulice zahtijevajući da se “Stojedinici” vrati oduzeta koncesija, tj. pravo emitiranja.

Osmog svibnja 2014. Famozna Stojedinica slavila je svoj 30. Rođendan, a mi smo imali tu čast prisustvovati na njemu. Kako smo najavili u našoj prethodnoj objavi na stranici, glavne atrakcije večeri bili su BOA,  Vatra i Psihomodo Pop.

 

 

 Večer je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba,Milan Bandić, riječima: “‘Želimo da Stojedinica ide dalje. Nesalomljivi duh mladosti satkan u Stojedinici u ovih 30 godina jamstvo je još 300 godina njezina postojanja’

Rođendan je započeo sa Picksiebnerima koji su otvorili večer pjesmom “Kandidati”, nakon čega su “tvorničari” mogli čuti još neke od njihovih uspješnijih pjesama poput “Bolje grob nego job” , “Stari momci” itd.Tek poslije, oko 21:30h zasvirali su BOA otpjevavši pjesmu „Milion“ podsjetivši na zlatne dane 80-ih kada su bili na vrhuncu popularnosti s hitovima poput „Tako lijepa“ i „Svi tvoji poljupci“. Vrijedi spomenuti kako je Boa prošle godine izdao studijski album pod imenom „Indigo“ s kojim se polako, ali sigurno vraća na glazbenu scenu.

 

Uz tri prirodna elementa- vodu, zemlju i zrak, na red je došlo da upoznamo i onu najžešću – Vatru!
Vatra slavi 15 godina postojanja i trenutno su jedna od uspješnijih grupa na hrvatskoj sceni, što dokazuju svojim hitovima poput „Tremolo“, „Tango“, „Bilo je dobro dok je trajalo“, „Ima li budnih“…

 

 

Koncert su započeli poznatom pjesmom “Tremolo” na što je publika odgovorila s oduševljenjem. Na red je došla i nova pjesma “Tango” (koja sve bolje prolazi kod publike), što je još više zagrijalo atmosferu. Što jest, jest; Vatra je doista zapalila čitavu Tvornicu uz izvedbu ukupno 8 pjesama.

 Tu se još i ubacio Kawasaki 3p kojega svi još znamo po njihovom sada već legendarnom albumu – Idu Bugari. Cijelom Tvornicom orilo se „ni da ni ne…“

Za kraj Psihomodo Pop. Da i dalje traju i to u punom sjaju. Važno je spomenuti da je Gobac bio uz Stojedinicu od njenih samih početaka te je sasvim bilo očekivati njihov nastup.

 

Fotografirala: Nikolina Ćosić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE