8. svibnja u zagrebačkoj će se Tvornici kulture održati 30. godišnjica već pomalo legendarnog Radija 101 ili takozvane Stojedinice. Svoju obljetnicu Stojedinica će proslaviti s tri popularna benda: Psihomodo Pop, Vatra i Boa.

Kratku povijest Stojedinice web stranica Tvornice kulture prenosi ovako:

”Dokaz da je glazba oduvijek bila izuzetno važan dio ‘Stojedinice’ seže u davnu 1984. godinu. Naime, tada je s emitiranjem krenuo Omladinski radio. Prvi studio bio je u Studentskom domu ‘Stjepan Radić’ odakle je djelovao sve do svibnja 1987. kada se seli u studio u Gajevoj 10 u Zagrebu. Šest godina kasnije Omladinski radio se preimenovao u Radio 101 jer je radio stanica emitirala svoj program na frekvenciji 101 MHz. Na toj su frekvenciji i adresi ostali do danas. Jedan od najvažnijih događaja u bogatoj radijskoj povijesti svakako je i prosvjedni skup koji je na glavnom gradskom trgu 21. studenoga 1996. okupio 120.000 ljudi. Svi oni okupili su se u znak podrške i svoj glas dignuli protiv odluke o ukidanju koncesije. Srećom, u tome su i uspjeli.  U bližoj povijesti Radio 101 uspješno se izborio i sa stečajem, a iz svega izašao još jači. Tome u prilog ide trenutno rastuća slušanost i povratak velikih oglašivača u eter. 

Popularno i svima drago ‘juTrovanje’ uz Šamana i Matana, ‘Tema Dana’ Željka Matića, ‘Aktualni 101’ koji potpisuje informativna redakcija, Phonebox u kojem glazbeni urednici postaju sami slušatelji, ali i mnoge druge emisije iz dana u dan dokazuju da je 101 MHz frekvencija koja u uši slušatelja i dalje plasira kvalitetnu glazbu i relevantnu dozu informative. 
 
Uz sve navedeno Matko Antonović – Matan, dio voditeljskog dvojca ‘juTrovanja’, nominiran je za Večernjakovu ružu u kategoriji najboljeg radijskog voditelja godine. Show se na Stojedinici emitira svaki dan od šest do 11 sati, a Matan kaže kako tu nominaciju doživljava kao zajedničku zaslugu kvalitetnih ljudi. Upravo je kvalitetan kadar ljudi nešto s čime se Radio 101 i danas može s punim pravom pohvaliti. ”
 
Rođendan počinje u 21 sat, a dolazak na njega potpuno je besplatan, kao što su oduvijek djelatnicima Stojedinice slušatelji bili u fokusu. 
 
 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE