Jedan od najdugovječnijih punk bendova poznat po nezaboravnoj koreografiji i ikonografiji koja je ostavila neizbrisiv trag na punk i pop kulturu u zadnjih 30 godina nastupio je u zagrebačkoj Tvornici. The Adicts postoje  još od davne ’75e godine, a po bini se kreću kao klinci od 16 godina. Svakim svojim nastupom daju energični spektakl. Nije ni čudo što posjetitelji svaki koncert The Adicts-a svrstavaju u TOP 5 najboljih koncerata koje su posjetili u svom životu. Tko god je vidio taj neviđeni spektakl teško da će ga ikad zaboraviti. Eksplozije konfeta, leteći špilovi karata po publici, lopte za plažu i ostali popratni asortiman kojim obasipaju publiku dio je već nezaboravne koreografije koja se s razlogom ne mijenja.

 

Izr22211ezak

 

Predigru su publici priuštili lokalni momci iz NO MORE IDOLS-a na kojima je na žalost bilo sramotno malo publike uzmemo li u obzir kapacitet velikog pogona Tvornice. Kako to inače biva, mnoštvo posjetitelja je vrijeme prije glavne grupe provelo ispred u obližnjem parkiću, a nakon pauze zagrebačku Tvornicu ispunila je publika iz cijele „Lijepe naše“,  od Splita do Osijeka pa čak i susjednih zemalja. Svaki panker koji drži imalo do sebe i do punk kulture posjetio je Tvornicu 8. travnja kako bi na tren postao dio spektakla. Veliki pogon Tvornice bio je ispunjen euforičnom publikom koja je plesala i skakala do iznemoglosti. Rijetko koji posjetitelj koncerta je otišao praznih ruku jer Keith “Monkey” Warren (vokal) obasuo je publiku „poklonima“. Nekolicina se publike u jednom trenu skoro i potukla kada je Monkey odlučio da mu košulja više nije potrebna, a presvlačio se brže i bolje nego Cher, Madonna i Severina zajedno.

 

Izre32212ak

 

Tvornica je nalikovala na novogodišnju proslavu zbog konfeta i trakica. Čistačice su sigurno imale pune ruke posla jer se pod nakon koncerta šarenio kao da su klaunovi imali feštu. 

 

Izrez1211ak

 

Pred kraj Monkey poziva djevojke na binu da mu se pridruže uz ples na izvedbi pjesme Bad Girl. Iako je performans već viđen i poznat tko god je htio pogledati nastup The Adictsa, a propustio ga je može mu biti žao jer s obzirom na godine članova The Adicts-a pitanje je hoće li ih se moći ponovno vidjeti u Hrvatskoj.

 

Izreza121k

 

 

Svoju takoreći himnu  „Viva La Revolution“ nakon bisa The Adictsi su odsvirali, a sam kraj pogodio je u srce svakog navijača F.C. Liverpoola „You’ll Never Walk Alone“. Sam završetak ne bi bio pravi završetak nastupa The Adictsa da nisu s bine letjele lopte za plažu, a prostor oko Monkey-a nije ispunjen balonima od sapunice.

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE