Dragi čitatelji, nakon kraće pauze danas smo u goste doveli čak dvojicu domaćih DJ-eva ,dečke iz Osijeka pod nazivom Dark Solutionz, a njegovi članovi su Tony Kudro i Ivan Jurčević aka Dark Sense. Pročitajte njihovu priču.

 

Za početak, recite nam momci, tko su Dark Solutionz?

Dark Solutionz su Ivan Jurčević i Tony Kudro, dvojica ljubitelja underground hard techna i drum ‘n’ bass zvuka.

 

 

Kada i gdje ste otkrili vašu ljubav prema elektronskoj glazbi?

Još u mladosti odlazeći na razne techno evente i odrastajući u takvome krugu ljudi, od prvog slušanja smo znali da će elektronska glazba imati veliki utjecaj na naš život.

 

 

Pošto se i u privatnom životu družite, je li elektronska glazba ta koja vas je spojila ili ste se poznavali već otprije?

Spojila nas je elektronska glazba, točnije organizacija hard techno eventa “Distoreted Drive”, a kasnije i pokretanje Dark Solutionz projekta.

 

 

Za koji pravac elektronske glazbe ste se odlučili kad ste počeli zajedno surađivati? Razlikuje li se od vaših starih pravaca ili je ostao isti?

Odlučili smo se za underground hard techno zvuk, pošto smo obojica njegovi ljubitelji. Ne razlikuje se mnogo, jer smo i samostalno radili hard techno zvuk i kada smo pokrenuli Dark Solutionz projekt odmah smo znali da ćemo se bazirati na underground zvuku.

 

 

Imate li neki svoj stil rada, glazbe, što smatrate da vas razlikuje od drugih DJ-eva ovog područja?

Uvijek nastojimo dati maksimalno od sebe i prenijeti nove ideje u pjesme. Ne smatramo se tradicionalnim projektom jer uvijek pokušavamo stvoriti nešto novo i kreativno, a što se tiče dj-inga, uvijek se trudimo podići atmosferu i pružiti slušateljima da čuju nešto novo i pri tome dajemo 110% od sebe. Trenutno smo jedini underground hard sound duo na ovome području i to nas razlikuje od drugih, a publika je to prepoznala.

 

Sada malo pojedinačnih pitanja, Tony, kako to da si se baš odlučio za stvaranje elektronske glazbe? Jesi li ikada imao želje okušati se u nekom drugom žanru glazbe?

Dok sam odrastao i odlazio na partyje, shvatio sam da samo slušanje nije dovoljno za mene pa sam se odlučio okušati u produkciji. Nisam nikada imao želju za nekom drugom vrstom glazbe, ali nikad se ne zna što sutra nosi.

Ivane, što te potaklo na to da klasičnu techno glazbu zamijeniš hardcore technom? Jesi li tražio veći izazov?

Hmm…u par riječi, distorzirani kick , dark atmosfera i naposljetku techno elementi koji su prisutni u hardcoru. A najveći mi je izazov napraviti hardcore kick.

Odakle vam ideja za ime Dark Solutionz?

Dark zbog zvuka, a Solutionz zato što za sve imamo rješenje (smijeh).

Tony, ispričaj nam malo tvoj proboj na elektronskoj sceni nakon što te prepoznala agencija “Clubs and Parties”. Što se promijenilo nakon toga?

Sve se promijenilo, jer dobio sam priliku približiti svoj zvuk većem broju slušatelja preko raznih radio showova i streamova. Suradnja sa Clubs and Parties organizacijom mi je otvorila dosta novih vrata, upoznao sam dosta ljudi i stekao nova prijateljstva koja i danas traju. od srca hvala Clubs and Parties na ukazanome povjerenju.

 


 

Ivane, u biografiji si naveo 2011. godinu kao jednu od svojih najuspješnijih. Reci našim čitateljima što se sve dogodilo te godine po pitanju tvoje karijere kao DJ-a?

Stupio sam u kontakt s raznim poznatim DJ-ima i producentima koji su mi dali dobar vjetar u leđa. Što se tiče produkcije, a to je zasigurno Abora Recordings i osnivač istoimene kuće.

S obzirom da stvaram i malo lakše ritmove tj. uplifting i orchestral trance. A što se tiče DJ-inga, puštao sam na Electrocution Radio show i dobio odlične feedbackove.

 

Tony, kako bi opisao svoj stil glazbe koji stvaraš sada sa Dark Senseom u odnosu na prijašnje godine kada si radio sam? Je li došlo do promjene stila ili je sve ostalo jednako?

Stil glazbe koji Dark Solutionz stvara je mračni i sirovi hard techno s industrial hardcore i drum ‘n’ bass elementima. Dok sam radio sam, više sam se bazirao na čisti hard techno / schranz zvuk, dok sada, surađujući s Ivanom dodajemo i industrial hardcore i drum ‘n’ bass elemente. S Ivanom pokušavam uvijek stvoriti nešto novo i zanimljivo za slušatelje, ne volimo monotoniju i gledamo da svaka traka priča priču za sebe od početka do kraja. Ne bih rekao da je došlo do promjene stila koliko do njegove popune s Ivanovim utjecajem u hardcore i drum ‘n’ bass zvuku, jer ipak su dvije glave pametnije nego jedna.

 

Ivane, kada si shvatio da elektronsku glazbu ne želiš više samo slušati nego je želiš i stvarati? Što te potaklo na taj veliki iskorak?

Iskreno, kad sam pogledao Qlimax iz 2004., koji je bio veliki poticaj za produkciju. U početku sam tražio koji me stil najviše zadovoljava,a to je bio svakako techno zvuk. No kako sam uvijek težio agresivnijim melodijama i dark atmosferi, počeo sam producirati hard techno i industrial hardcore i evo, sad ubacujem drum ‘n’ bass elemente u hardcore.
 

 

Imali ste puno nastupa, koje bi izdvojili kao najzanimljivije? Ne moraju nužno biti vaši najbolji, nego istaknite neke kojih ćete se definitivno sjećati dugo vremena.

1. Svirka u Slavonskome Brodu u klubu Salvador Dali, jer to nam je bila prva svirka kao Dark Solutionz izvan Osijeka i bili smo oduševljeni što je klub bio popunjen i što je publika odlično prihvatila naš zvuk. Uvijek nam je drago kada dođemo u novu okolinu predstaviti svoj zvuk, a slušatelji ga prihvate, to nam daje poticaj da nastavimo s daljnjim radom.

2. Naš prvi Dark Solutionz Back 2 Back live radio set emitiran na njemačkome electrocution radiju, gdje smo imali priliku svirati s nekim od najpoznatijih hard techno DJ-a, kao što su Golpe, Motormorfoses, Mental crush, Psychodrums, Sepromatiq, Svetec itd.

 

Tony, s prijateljem DJ Sonic Eminenceom si osnovao “Disorted Drive” party nastupe. Objasni pobliže našim čitateljima o čemu se tu radi.

Distorted Drive projekt je nastao s ciljem da domaćoj publici približimo underground zvuk. Distorted Drive event se održavao u bivšem Panduru u Osijeku (današnji Exit club) i nakon prvog partyja dobili smo rezidenciju. Ugostili smo neka već znana imena, a i pružili priliku neafirmiranim DJ-ima da svoj zvuk predstave publici.

Koje događaje do danas biste opisali kao vrhunac vaše karijere?

Definitivno izdavanje za Datablender Records, jednu od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih hard techno izdavačkih kuća na svijetu. Kada su nam se javili i izrazili želju za partnerstvom, bili smo oduševljeni, jer biti prepoznat od strane jedne tako “jake” izdavačke kuće je osobit uspjeh.

Nakon izdavanja albuma Datablender nas je uvrstio kao svoje službene izvođače.

 

 

Sada kada ste se udružili pod zajedničkim imenom Dark Solutionz, kako će sve to izgledati? Uspijevate li uskladiti obaveze kako bi otišli na zajedničke nastupe?

Radimo na novome EP-u koji će ugledati svjetlo dana uskoro, a sadržavat će agresivniji zvuk nego dosadašnji radovi. Nemamo problema s usklađivanjem obaveza, ali nažalost živimo u takvoj zemlji gdje je hard techno glazba još uvijek tabu, tako da nam nastupi nisu vrlo česti, ali svugdje gdje sviramo sviramo sa srcem i publika to prepoznaje.

 

 

Koji su vam daljnji planovi? Gdje planirate iduće nastupati?

Rad na novim pjesmama i promicanju underground zvuka i kulture kroz Dark Solutionz projekt, ali i kroz neke nadolazeće evente. Mladi smo i samo je nebo granica. Od srca vam hvala na ukazanoj prilici da svoju priču ispričamo vašim čitateljima. Lijep pozdrav i svako dobro žele vam Ivan i Tony aka Dark Solutionz!

Dečkima želimo puno sreće u njihovoj zajedničkoj karijeri. Pozdrav, do idućeg čitanja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE