Naziv albuma: Ikone pop kulture

Izdavač: free download

Godina izdanja: 2014.

Žanr: pop, ska, rock, reggae, funk

Trajanje: 00:27:57

Broj singlova: 8

 

Samo devet mjeseci nakon albuma „Kuća časti“, jedan od najpopularnijih regionalnih bendova, S.A.R.S. izdao je novi, četvrti po redu, studijski album pod nazivom „Ikone pop kulture“. Iako se, po nekim najavama, trebao zvati „Ako mogu Beatlesi, možemo i mi“, u zadnji tren je promijenjen naziv albuma.

Album je svojevrstan nastavak prethodnog albuma. Dobro je prihvaćen kod publike koja je već, uglavnom, izjavila kako je kvalitetniji nego „Kuća časti“. Donosimo vam osvrt na osam singlova s albuma.

Prva pjesma na albumu je „Dane brojim“. Ova pjesma je drugi singl koji je grupa izbacila prije objavljivanja samog albuma. Po žanru je ljubavna pop balada.

Sljedeća pjesma je prvi objavljeni singl „Brani se“. Prava „sarsovska“ motivacijska pjesma. Iako je prvi objavljeni singl, trenutno ima manji odaziv nego „Dane brojim“. Možda je to dokaz kako su danas prihvaćenije pjesme ljubavne naspram socijalne tematike.

Treća po redu je pjesma „Fanki mjuzik“, ujedno i jedina pjesma na albumu u kojoj je potpisan i suradnik, Dee Jay Coldie. Kao i što sam naslov kaže, ovo je pjesma funk žanra, uz koju se možemo svakoga trenutka opustiti.

Na četvrtom mjestu po redu nalazi se naslovna pjesma ovoga albuma – „Ikone pop kulture“. Pjesma u opuštenom reggae ritmu karikira odnos prema današnjim estradnjacima, političarima i ostalim „celebrityjima“.

„Veštačko disanje“ još je jedna moderna, ljubavna ska pjesma u opusu S.A.R.S.-a. Kao i u mnogim dosadašnjim hitovima benda i u ovoj pjesmi možemo primijetiti dominaciju trube.

„Novo doba“ predstavlja jednu pop pjesmu u kojoj u uvodnom djelu možemo čuti solo na harmonici. Nakon toga, nesvakidašnjeg uvoda, čujemo prepoznatljiv „sarsovski“ ritam. Svakako najoptimističnija pjesma na albumu.

Najkraća pjesma na albumu je pretposljednja po redu – „Drekavac“. Pjesma koja je dobila naziv po mitološkoj životinji iz narodnih predaja govori o problemima koji se pojavljuju u suvremenom društvu.

Posljednja pjesma na albumu, je za sada najgledanija pjesma s albuma na Youtubeu – „Klinka“. Po mnogim komentarima na društvenim mrežama, ovo je pjesma koja po svojoj laganoj ljubavnoj tematici podsjeća na hit grupe – „Klinku“. U ovoj se pjesmi, više nego u ostalim, čuje vokal prateće pjevačice benda Sanje Lalić.

Najveća mana albuma je nedostatak upečatljivih hitova poput „Perspektive“ i „Buđav ‘lebac“, ali za sada je „Klinka“ kandidat da postane još jedan velik hit benda. Sve u svemu, S.A.R.S. je i ovim albumom zadovoljio i obradovao svoje vjerne fanove te one koji će to tek postati.

Album besplatno možete skinuti OVDJE

75%
75%
  • 7.5
  • User Ratings (0 Votes)
    0
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE