Sinoć se u Exitu održala alter rock večer uz tri mlade osječke snage u tom području, In Ruff, Big Fat Lie i Burning Skies Bring Tears. Prostor se poprilično napunio, što zbog dobre glazbe, što zbog bespla upada (s obzirom na prijašnja iskustva teško se oteti dojmu da je ipak veću ulogu odigralo ovo drugo). Ispirsana, istetovirana i dugokosa publika s ponekim hipsterom poprilično obećava, definitivno više nego visoke štikle i sumnjivi likovi.

 

 

Svirka je bila u duhu prve rečenice. Led su probili zadnji na listi, Burning Skies Bring Tears, orahovački progresivno psihodelični bend. Poprilično solidan bend s dobrom svirkom jako je dobro zagrijao publiku za ono što slijedi. A slijede Big Fat Lie, bend koji se zatvorio u garažu zbog rada na novim stvarima i sad su izašli iz brloga željni svirke. I publika je očito i njih bila željna jer su se pojavili s natpisima s njihovim imenom i jednim natpisom s zanimljivim derivatom imena takozvane „glave“ benda Marka Pernarčića. Svirali su taj novi materijal koji će uskoro izaći i u studijskoj verziji. Zadnji na redu su bili In Ruff. Zanimljiv bend prožet odličnom ritam sekcijom, John Coltrane tipa saksofonom, odličnim gitarskim riffovima i open-minded tekstovima. Publika je bila malo mirnija tijekom njihovog dijela što se i gitarist/vokal nije libio iskazati.

 

 

Jučer smo imali super provod u okruženju mladih obećavajućih bendova, naslušali se puno dobre glazbe i to još za džabe, što je dobro za publiku, ali ne baš i za bendove. Bilo bi lijepo da  puno ovakvih događaja vidimo i u budućnosti, no možda s barem simboličnom cijenom upada, bilo 10, 20 kuna, koliko god. Podržite alternativnu scenu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE