Na drugi dan 6. Rock Marinfesta u Vinkovcima također je bilo prisutno šest izvođača različitih žanrova, ali opet pod nekakvim istim okriljem (punk-rock). Kao i prvi dan, brojna publika napunila je Vanilla club i prisustvovala je jako lijepoj večeri uz dobro poznate melodije. Kao što je dobro poznato, cjelokupan prihod namijenjen je Udruzi osoba s invaliditetom Bubamara te vjerujemo kako su i ove godine posjetitelji uspjeli uvelike pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

 

 

Prva je na redu bila grupa The Milky Way, pomalo antologijska vinkovačka grupa koja se sredinom 2013. godine ponovno okupila nakon čak 40 godina postojanja. Stariji Vinkovčani (koji su u publici bili u manjini nasprem mlađih) odmah su prepoznali stare zvukove legendarnih glazbenika, no čini se kako unatoč godinama, ovi su glazbenici su spremni ‘prašiti’ još dugo vremena. Nakon njih, na redu su bile sve popularnije Punčke, grupa koja se sastoji od tri članice i koje su ove godine za svoj album ‘Sunčano s povremenom naoblakom’ skupile sve pohvale domaćih kritičara, a album je uvršten u sve liste najboljih alternativnih albuma ove godine. Energična svirka, lijepe i melodične pjesme opravdale su status mladih djevojaka.

 

 

Gatuzo, dvojac čiji smo novi album ‘Gdje idemo’ nedavno recenzirali, dolazi iz Zagreba i već u prvoj pjesmi dobio je naklonost publike. Vidjeti takvu dinamičnost koju pruža ovaj bend malo gdje se može vidjeti, pjevač i gitarist Damir Trkulja i bubnjar Goran Martinjak zvučali su kao da ih je na pozornici bilo četvero ili petero, a promocijom novog albuma i nekim starijim pjesmama podigli su atmosferu na neki viši nivo, a i publika se, vidno zadovoljna, susrela s nečim novim i osvježavajućim. Nakon kraće stanke na binu se penje ekscentrična Septica, vinkovačka glazbena skupina kojoj je teško odrediti žanr i pravac s obzirom da miješaju svakakve stilove, no možemo im staviti titulu ‘duhovitih pjesama’. Nastupajući već ove godine u Vinkovcima pred koncert Ede Maajke i Frenkieja, primjetno je bilo da Septici više odgovara klupski prostor i da je vinkovačka publika (pa i ona šira) dobro poznavala neke od najpoznatijih pjesama ove šarolike grupe.

 

 

Nakon vjerojatno najčudnije odjevenih glazbenika na sceni, oko ponoći su na red došli dobro nam znani Davorin i Bogovići, odnosno Davorin Bogović i njegov prateći bend. Kultni glazbenik počastio nas je hitovima svoje matične grupe kao što su ‘Moja voljena’ te novijih ‘Nizbrdo od ljubavi’ i ‘Misli’, a većinom su repertoar činile pjesme iz njegovog razdoblja u Prljavom kazalištu kao što su ‘Crno-bijeli svijet’, ‘Korak do sna’, ‘Subotom uvečer’, a publiku su pred kraj najviše digle ‘Mi plešemo’ te ‘Sve je lako kad si mlad’. D&B publiku su digli do vrhunca te su idealan teren ostavili za posljednju grupu večeras, Pips, Chips & Videoclips.

 

 

Pipsi, koji su ove godine svirali diljem regije promovirajući svoj novi album ‘Walt’, koncertnu godinu odlučili su zaključiti u Vinkovcima na hvalevrijednom festivalu. Koncert je počeo oko pola 1, a od početka prvih tonova pjesme ‘Ljeto ’85’, znalo se da će im ovo biti vjerojatno jedan od najkvalitetnijih svirki ove godine. Savršena publika, koja je neumorno skakala i pjevala zajedno s Daddyjem sat i nešto vremena izmamila je osmijeh na lice svim članovima benda. Redali su se hitovi s njihovih ranijih albuma kao što su ‘Sex u školi’, ‘Plači’, ‘Malena’ te himna ‘Poštar lakog sna’, a našlo se i pjesama s posljednja dva albuma kao što su ‘Zdenka i vanzemaljci’ te ‘Bi ili ne bi’ i ‘Htio bi da me voliš’ s ‘Walta’. Na bis su, nakon ‘Narka’, izašli s pjesmom ‘Gume na kotačima’ i ‘Na putu prema dole’, gdje se bend predstavio i zahvalio svima prisutnima na prelijepoj večeri.

 

 

Oko 2:40 Marinfest je i službeno bio zaključen te se može reći kako je bio najefektivniji dosad, a vjerojatno još bolju atmosferu možemo očekivati i iduće godine. 

 

Fotografirala: Mirna Baličević

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE