Sinoć je u vinkovačkoj Vanilli otvoren 6. po redu humanitarni festival Rock Marinfest. Domaće i strane rock skladbe zagrijavale su prostor i publiku sve do nekih 21 sat, kada je festival službeno otvorio Tomislav Velić, predsjednik vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara zajedno s  jednom članicom udruge.

 

 

 

Prvi na binu stao je Green shade, čiji su članovi već od prije dobro poznati vinkovačkoj publici. Uz autorske pjesme, atmosfera se polako počela zagrijavati, a Vanilla se počela ozbiljno popunjavati. Nakon pola sata metal svirke, na binu je stao najpoznatiji vinkovački punk rock bend, ‘Neću žvake ‘oću kusur’. Publika cijelo vrijeme nije zatvarala usta, pjevajući zajedno s Bubijem i ostatkom benda koji su za sam kraj ostavili pravu ska poslasticu – Bosutsku. Publika je tada zaboravila na sve oko sebe i u potpunosti se prepustila festivalu.

 

 

Nakon ‘Žvaka, na binu je došao Jale koji je akustičnom gitarom probudio navijački duh u publici. U jednom trenutku na binu je došao i The Karambol koji je zajedno s Jaletom odsvirao „Što mi život nikad nije dao“ i tom izvedbom ugrijao publiku do samog vrhunca. The Karambol je ostao na bini svirati svoje hitove, a publika nije prestajala pjevati.

 

 

Prije nastupa Vatre, uslijedila je kraća stanka, no ona publiku nije omela. Dapače, plesalo se i pjevalo uz Dubiozu i domaće hitove, sve dok na binu nije došao Ivan Dečak, kada je atmosfera ponovo bila na vrhuncu. Uz hitove poput Ruska, Termolo, Limunova kora, glasnice publike i dalje nisu bile na izmaku snaga. Nakon skoro jednosatne svirke, publika je svoju oduševljenost dokazala zvanjem Vatre nazad na binu.

 

 

Za sam šlag na kraju, nastupio je S.A.R.S. Nije potrebno pisati da publika nije prestajala pjevati i plesati cijelo vrijeme, a u većini slučajeva bila je i glasnija od Žapca i Sanje. Koncertna večer završena je „Perspektivom“, a humanitarna ludnica nastavlja se i večeras uz Pips chips & videoclips, Davorin i Bogovići, Septica, Gatuzo, Punčke i The Milky way.

 

 

Kako nam je već dobro poznato, sav prikupljeni prihod festivala ide u korist Udruge invalida Bubamara iz Vinkovaca. Neslužbeno doznajemo da su fizičke ulaznice za festival već unaprijed rasprodane, a online prodajom ulaznica u samo jednom danu prikupljeno je čak 1000 kuna.

 

By: Mirna Baličević

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE