Županjski rockeri Opća Opasnost su nakon dvije godine ponovno posjetili grad Valpovo i sinoćnju večer, 07.12., uspjeli ponovno zagrijali rockerska srca mladih, a i onih starijih, u ovim prezimskim hladnim danima. Zadnji put su nastupali u valpovačkom dvorcu Normann-Prandau u svibnju 2011., baš u vrijeme novih hitova, sad već starijih, kao što su ”Uzalud Sunce Sja”.

U organizaciji grada Valpova i caffe bara ”Barba” ekipa iz Opće uspjela je doći i napuniti gradsko-sportsku dvoranu u sklopu turneje ”Uzalud Sunce Sja”. Program je počeo nešto iza 21h. Gužva ispred dvorane postajala je sve manja, a tribine i glavni dio dvorane su se ubrzo počeli puniti. Dvije predgrupe su malo zagrijavale atmosferu. Prvi su nastupili akustični duo ”Iva & Bojan”, koji su prošarali niz covera od Johnnyja Casha do Black Keysa i The White Stripesa. Odmah nakon njih su krenuli u punoj snazi peteročlani rockeri, dva mlađa i tri starija, zvani ”Glazbeni Odgoj”, koji su nizali repertoar od ex-yu rocka do U2-a, R.E.M.-a i sl.

 

Nešto iza 22.30h, na stage su se popeli dečki iz Opće Opasnosti i glavni dio večeri je počeo. Otvorili su sa energičnom ”Preživio Sam”, i publika je odmah počela ”brijati”. Nastavili su sa starim pjesmama ”Rock’n Roll” i ”Opća Opasnost”. Nakon nje je uslijedila ”Vrati Se Na Svjetlo”. Najveći pljesak i delirijum je krenuo sa prvim taktovima ”Uzalud Sunce Sja”, u kojoj je publika praktički otpjevala cijelu pjesmu. Iza nje je uslijedila ”Lovac Na Novac”. Iduća balada raznježila je sve prisutne. ”Mjesečar”, stara pjesma, dobila je gromoglasan pljesak i uzvike publike, a i otpjevali su ju od riječi do riječi. S novog albuma nastavili su sa ”Tvoje Ime Čuvam” i ”Pobjego Sam”. Nakon tog, ekipa se spustila sa stage-a, osim Pere Galića i gitarist Vlado Soljačić. Uz njih dvojicu publika je doživjela kako je to biti ‘’Rođen pod sretnim zvijezdama’’. Nakon nje, Vlado mijenja poziciju sa klavijaturistom Branimirom Jovanovcem, koji je polako krenuo sa ‘’Rastaviše i nas dvoje’’, uspješnicom iz sredine 90-ih koja je u originalu snimljena u duetu sa Najboljim hrvatskim tamburašima.

 

 

Publika je poludjela nakon prvih taktova gitare u pjesmi ‘’Doktor’’. Isto tako je bilo i sa pjesmom ‘’Treba Mi Nešto Jače Od Sna’’, vjerojatno jedne od top najpoznatijih pjesama Opće. Iduća je bila ‘’Kao Grom’’, za koju je spot snimljen prije nastupa Opće kao predgrupe Bon Joviju prije dvije godine na zagrebačkom Maksimiru. ‘’Tri Rijeke’’, snimljena sa Zoranom Mišićem, koji je ujedno I Valpovčanin, ovog puta je izvedena bez njega. Iduća je bila ‘’Nebo’’. Službeni dio koncerta zaokružen je sa klasikom ‘’Jednom Kad Noć’’ I ‘’Nenapisana Stranica’’. Nakon toga, publika je htjela još, a dečki su za bis odsvirali ‘’Srce Zna’’ te završili sa ‘’Uzalud Sunce Sja’’.

Atmosfera je bila dobra. Pivo za 10kn. Publike je bilo puno. Tribine i parket su bili popunjeni. Dečki su dobro otprašili svoje pjesme. Iako je bio neki fijasko s organizacijom koncerta Opće Opasnosti ovog ljeta u susjednom Belišću, sve je prošlo u najboljem redu.
Može se reći da je ovakav događaj dobrodošao gradu Valpovu, jer se rijetko dovodi neki poznatiji hrvatski bend. Upravo zbog toga, svaki koncert dobro dođe. Bez obzira na kritike benda.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE