Zagrebačka glazbena scena puna je zanimljivih osobnosti, ljudi koji scenu čine živom, a život u gradu posebnijim, bez obzira da li su poznati i u širem krugu prepoznati ili se kreću opskurnim tajnovitim putevima ostavljajući malene tragove za one jako radoznale, željne uzbudljivih istraživanja. Među najpoznatijima od nepoznatih, dobro sakrivenih autentičnih aktera svakako je Dragan Pajić – Pajo, gitarista koji zajedno s Caprijem, u drugoj polovici 80ih osniva eksperimentalni bend Cul-de-Sac, vrlo otvorene forme u kojem je sudjelovalo nebrojeno glazbenika, između ostalih i Darko Rundek. Sinonim zagrebačke improvizirane glazbe, Pajo je jedna od najvećih konstanti scene – pokrenuo je legendarne improvizatorske koncerte Impronedjeljci, osnovao je Orkestar za ubrzanu evoluciju uz stalan priljev novih i kvalitetnih glazbenika, odsvirao hrpu koncerata, objavio hrpu izdanja, radio glazbu za filmove i kazalište…
 
Mnogi ga pamte po njegovom dugom jeziku, dok samo malobrojni znaju da isti taj Pajo ima jako, jako veliko srce. Tokom zadnjih 15 godina pokazao nam je kako aktivno i efikasno pomagati prijateljima kojima je neophodna pomoć. Vrlo angažirano je u više navrata organizirao dobrotvorne koncerte i izložbe, višemjesečna cjelodnevna dežurstva kod bolesnika, skupljanje novaca, itd. U vremenu kad većinom nemamo vremena i živaca za probleme drugih, Pajo je uvijek našao energije da pomogne i da nas ostale potakne da se uključimo.
 
Pajo je jako loše. Dijagnosticiran mu je Non-Hodgkin rak krvi.
 
Pajo novaca nema te se stoga grupa bliskih prijatelja i umjetnika organizirala i počela aktivno pomagati Paju i njegovog 93-godišnjeg tatu o kojem se donedavno sam brinuo. Radi se o spontanom okupljanju jedne vrlo specifične zagrebačke underground scene oko jednog od svojih osnivača.
 
Nedavna prodajna izložba u galeriji Greta imala je nevjerovatno pozitivan odjek, a sada je na redu jedan izuzetan koncert – Benefit for Mr Pajo.
 
Koncert je zamišljen da bude kabaretskog tipa gdje će majstor ceremonije biti Vili Matula. Očekuje vas fantastičan spoj Rundek Cargo Tria i Cul-de-Sac Orkestra za ubrzanu evoluciju, koji će u prvom dijelu kabarea zajedno, u raznim kombinacijama i pojačani originalnom brass sekcijom Haustora, izvoditi Rundekove pjesme (Zvuk oluje, Ena, Put u sumrak…. Šejn, Apokalipso, Duhovi), dok će se u drugom dijelu programa Trio priključiti Cul-de-Sac orkestru za ubrzanu evoluciju…
 
Osim ove izuzetno bogate kombinacije muzičara, projicirat će se uz pratnju uživo i filmovi Breme i Dnevnik Nicky Hewitt, a nastupit će i DBIndoš/house of extreme music theatre – Damir Bartol-Indoš/Tanja Vrvilo, sa šahtofonijom pod naslovom VAR19 (šahtofon je veliki metalni instrument s oprugama vlastite izrade).
 
Provedite bogatu i raznovrsnu nedjeljnu večer u Močvari na izuzetnom underground kabaretskom glazbenom događaju i kupnjom ulaznice od 50 kuna podržite oporavak teško oboljelog legendarnog zagrebačkog underground gitarista Dragana Pajića – Paje.
 
Vidimo se u Močvari 15.12.! 
 
 
 

 
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE