Bio je autor prve hrvatske zabranjene pjesme, autor prvog rap albuma na području Jugoslavije (First cut, 1991.) i prvi u još mnogočemu vezanom za regionalnu te domaću hip – hop scenu.

Deaan Bubalo, poznatiji kao MC Buffalo, rođen je u Rijeci 1970. godine.

Hrvatsku javnost prodrmao je albumom First Cut 1991. za koji se popularno govori da je bilo više pričanja a manje sviranja. Prvi hrvatski album bio je ispunjen psovkama, pričama svakodnevice, trivijalnostima, društvenim problemima te naravno, ženama. Nakon prvog albuma, izdao je 1992. album i sa pratećim bendom, pa se povukao sa scene, sve do 1998. godine kada se vraća uz DJ Knockouta i Skata, kao član grupe Pol’ Tone Rappa.

Osim što je zbog sadržaja u pjesmi ‘Moja Domovnica’ postigao to da spomenuta pjesma postane prva zabranjena pjesma u Hrvatskoj, bio je i prvi koji je repao na čakavskom, u pjesmi ‘Prokleti fažol’.

Djelovao je većinom sa pratećim bendom Maderfankerz (Denis Pilepić, Jimi Grgić, Robert Jovanović i Neven Novak) te kasnije uz grupu Pol’ Tone Rappa, a također je surađivao i sa grupom LSD.

Zadnjih nekoliko godina života proveo je u bolesti, neimaštini i lošim uvjetima, bio je ovisan o državnoj pomoći. Zbog toga su njegovi prijatelji organizirali humanitarni koncert 2011. u Palachu kako bi mu olakšali svakodnevicu i osigurali novčana sredstva za liječenje.

Nažalost, 5. prosinca 2012. preminuo je nakon teške bolesti.
Počivao u miru.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE