Branimir Koštan – DJ Bronson, rođen 25.10.1979. u Splitu, bio je cijenjeni hrvatski klupski DJ.  Živio je i studirao 14 godina u New Yorku, gdje je diplomirao management i poduzetništvo, a također se upoznao sa kremom tamošnje scene, stekao brojne kontakte, poznanstva i naučio mnogo toga o hip – hop kulturi.

Bio je prijatelj brojnih izvođača te bliski suradnik nekolicine poznatih glazbenih kolektiva, i udruženja iz regije kao što su Dječaci, Odie, Marvel, Oli Dobolli, xSTatic Festival, Hacienda Club, OneIIMany, Foundation Rap Show, Sinestet, RDYO DJs/Roots In Session, Booker.hr, BumSquad DJz i drugih. Također, bio je član Blackouta, a sa Phat Philliem nastupao je u brojnim klubovima diljem zemlje.

Nažalost, 02.12.2011. izgubio je bitku sa rakom i umro u 32. godini života.

 

 

Lokalnoj publici možda najviše u sjećanju je ostao kao vjerni pratitelj i DJ repera iz Dječaka, kojima je kako sami navode, puno pomogao i koji su s njim mnogo toga prošli. Na stranicama grupe, www.djecaci.net svojevrstan posljednji pozdrav objavio je Zondo, a post prenosimo u cijelosti:

„Otkad sam došao iz Zagreba, razbolio sam se grozno i samo ležim u krevetu i spavam po 20 sati dnevno. Sve ono u Zagrebu što se dogodilo je bilo fizički, psihički i emocionalno puno previše za mene. Danas me Sanja budi uplakana na mobitel sa vijesti da je Brane umro. Baš ove nedjelje prije koncerta išli smo do njega na Rebro, uzeli smo mu Playboy i gusti sok. Izgledao je dosta loše, uzimao je morfij radi bolova, ali zbilja nismo očekivali ovo i sigurno ne ovako brzo. Otišli smo iz bolnice nadajući se najboljemu, jer i dalje je to bio Brane, mlad čovjek a ne lik koji bi trebao biti na samrti.

Pišem sad ovdje ovaj RIP post, nije lako, ne želim previše pisat o tom događaju u bolnici, jer Vojko piše kolumnu o cijelom vikendu, ali reći ću ovo, Brane je jedan od ljudi koji nam je najviše pomogao u našem radu. Bio nam je DJ na puno ovih prvih koncerata i provezao nas je diljem Hrvatske i BiH u svojem Hyundaiu boje trule višnje. Proveli smo neka zbilja dobra vremena zajedno.

Zapravo ono što mi se najviše usjeklo u mozak iz našeg zadnjeg susreta u bolnici je koliko je bio sretan zbog nas, koliko je bio oduševljen Istinom, sretan što se album odlično prodaje, sretan što su se rasprodali koncerti. Sretan sam i ja bio što je pohvalio moj rad na albumu, posebno pjesmu koju mi je emocionalno bilo najteže napraviti, onu o Bebi. Sestra mu je davala morfij, a on joj pušta MIRIS i priča o Dječacima. Takav je bio čovjek, uvijek nesebičan.

Sakupio sam neke slike za oproštaj, ima on i puno boljih DJ promo slika, ali iskopao sam ove neke sa naših putovanja i stavio ih ovdje, jer mi ćemo se sjećati tih vremena i njega takvog sa nama. I ne znam šta se jebeno događa, Branko je četvrta osoba u našem širem krugu koja je umrla od raka u zadnjih godinu dana. Ovo sranje tjera na plač. Branko nećemo te zaboraviti. “

 

 

Danas, povodom druge obljetnice njegove smrti, u kino klubu Grič (Jurišićeva 6) u Zagrebu organizira se tribute u njegovu čast s početkom u 21h. Na gramafonima će njegove omiljene stvari vrtiti Bizzo iz Bolesne Braće, Phat Phillie, Oli Dobolli te Odie, koji je prijatelju u čast složio ‘Tribute to DJ Bronson’ mixtape, a večeras će svi posjetitelji imati priliku dobiti i kopiju mixtapea na CD-u. Ulaz je, naravno, besplatan. Počivao u miru.

 

 

Fotografije: www.djecaci.net

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE