Još jedan od velikana hrvatske estrade napustio nas je na današnji dan. Vinko Coce, poznati tenor i klapski pjevač, umro je u 59-oj godini života, nakon duge i teške bolesti, u splitskoj bolnici. Solist i autor poznatih pjesama kao što su ”Vilo moja”, ”Ribari”, ”Sićaš li se, Lungomare”, i mnogih drugih, upotpunio je repertoar hrvatskih mediteranskih i klapskih pjesama još od 1993. nakon prvog albuma ‘’ Mirno spavaj, ružo moja’’.Surađivao je sa dosta glazbenika, od Tereze Kesovije, Olivera Dragojevića, do klapa Trogir, Tragos, itd.

 

Njegova karijera počinje od mladih dana, kada 1972. počinje pjevati sa klapom Trogir, gdje je, uz klapsko pjevanje, usavršavao svoj glas surađujući sa raznim glazbenicima, pedagozima, te polascima u splitsku glazbenu školu “Josip Hatze”. Samostalni rad počinje 1991., a album prvijenac snima i izdaje 1993. Nastupa na Dori 1994.godine uz pjesmu ‘’Zlato moje’’. Iste godine osvaja i nagradu Porin za pjesmu ‘’Kora kruha u vinu’’. 

 

Zadnje mjesece života borio se protiv teškom dijabetesa i povišenog krvnog pritiska, no ipak nije pobijedio. Hrvatska je tako izgubila još jednog moćnog vokalnog pjevača. 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE