U današnje vrijeme još se uvijek dosta sluša glazba iz bivše Jugoslavije, posebno rock. No rijetko koja grupa iz tog doba je još uvijek  aktivna. Sinoć smo u sklopu drugog dana festivala ‘Drava Fest’ imali priliku uživo poslušati slavnu sarajevsku pop – rock grupu, Crvena Jabuka. Koncert se održao u šatoru postavljenom kraj kampusa, novog studentskog centra u Osijeku.

 

 

Iako je početak bio najavljen oko 21h, kako se to obično zna događat, izvođači su na binu došli tek nedugo nakon 11 sati. Bio sam osobno iznenađen slabim odazivom publike, s obzirom da se radi o velikom i slavnom bendu čije pjesme, barem jednu ili dvije, zna gotovo svaki Hrvat, no to nije nimalo pokvarilo veselu i zabavnu atmosferu koju su stvorili oni gledatelji koji su došli, naime, doslovno nijedna osobu nije mirno stajala i slušala koncert, svi do jednog od posjetitelja plesali su uz hitove Dražena Žerića – Žere i ekipe. Redom su se na pozornicu popeli i predstavili aktualna postava Crvene Jabuke, spomenuti Dražen Žerić Žera (vokal), Darko Jelčić (bubnjevi), Marko Belošević (klavijature), Krešimir Kaštelan (bas gitara, vokal), i Damir Gonz (gitara). Započeli su pjesmama ‘Dok sanjaš’ i ‘Ne govori više’, no publikom je zavladala opća euforija kad su nakon toga odsvirali svima nam poznatu ‘Dirliju’. Vidjevši da  je publika odlično raspoložena, željna plesa i dobre zabave, redom su odsvirali ‘Đes’ ba’ , ‘Bježi kišo s prozora’ i ‘To mi radi’. Naravno bilo je i sentimentalnih trenutaka kada su odsvirali svoje laganice kao što su ‘Volio bih da si tu’ te ‘Tugo nesrećo’. Vidjevši da se publika previše uspavala romantičnim pjesmama, atmosferu i ludovanje  su ponovo probudili pjesmama ‘Da mi je ljubavi’ , ‘Nitko nije lud da spava’ , ‘Zovu nas ulice’. Naravno, uza sve to, publika nije ostala uskraćena ni za njihove najveće hitove kao što su ‘Sviđa mi se ova stvar’, ‘Bacila je sve niz rijeku’, ‘Ima nešto od srca do srca’. 

 

 

Pošto je već bilo prošlo jedan sat u noći, svaka od tih pjesama je bila ‘ona zadnja’, no publika nije htjela kući pa je tako koncert produžen za dodatnih pola sata te su Žera i ekipa odsvirali pjesme drugih izvođača kao što su ‘Uzalud vam trud svirači’ od Prljavog Kazališta i Thompsonovu ‘Lijepa li si’. To su bile dvije pjesme kojima su priveli kraju koncert koji je trajao otprilike dva sata.

 

U organizacijskom dijelu sve je bilo na nivou, također kao i profesionalnost i ozbiljnost izvođača. Iako nije bilo nikakvih neočekivanih ludorija, odradili su koncert zaista odlično. Jedini nedostatak je zapravo bio manjak publike koja nažalost nije prepoznala veličinu događaja i benda, i to za povoljnu cijenu karte od 30 kuna. No unatoč tome, oni koji su kupili kartu i prisustvovali, mogu posvjedočiti da je koncert vrijedio svake lipe.

 

By: Marko Leskovar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE