U nastavku programa pod vodstvom ugostiteljskog dijela organizacije koji se održava za vrijeme Vinkovačkih jeseni, sinoć, 10. rujna, pod Pan šatorom na parkingu caffe bara Helvetice ste mogli uživati u zabavnoj svirci i unatoč kiši, toploj atmosferi uz poznate zvuke Marijana Bana i Diktatora. 

 

Marijan Ban, javnosti poznat kao hrvatski pjesnik i legendarni glazbenik, bivši kantautor i frontmen grupe Daleka obala uz Diktatore, hrvatski atraktivan i kvalitetan bend s kojima 2007. godine započinje suradnju, sinoć je uspio održati još jedan uspješan koncert kojim, kako je naglasio, završava svoju ljetnu turneju za ovu godinu. Koncert započinju oko 11h poznatom pjesmom Daleke obale „Brodovi“ te polako počinju podizati publiku na noge koja je od samoga početka koncerta dobrim raspoloženjem, pjevanjem i plesanjem odgovara na dobru zabavu koja im je priređena. Svirka se nastavlja dobrim, starim pjesmama Daleke obale poput „Ti nisi tu“, „Marica“, „U autobusu“, „Škatula za sne“, „Ona zbori“, „Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“,  „One bi htjele“, „Ovo nije moje vrijeme“ te taman prije prve pauze Marijan  zagrijava atmosferu pjesmom „Osamdesete“ te kao i inače, ostvaruje odličnu komunikaciju s publikom te se šali da su osamdesete donijele dvije loše stvari: ukidanje sentiša u disko klubovima te pauze, ali već kada su tu, on ih mora iskoristiti.

 

Nakon kratke pauze, publika s nestrpljenjem dočekuje Marijana i Diktatore koji nastavljaju jednakim žarom s pjesmom cijenjenog mu kolege, Jure Stublića, „Doći ću ti u snovima“, a nastavljaju u ritmu Daleke obale sa hitovima „Kurve“, „Mrlje“, „Di si ti“, „Morska vila“, „Sad mi je ža“, „Poljoprivredno ljubavna“, „Sušac blues“ nakon kojih slijedi još jedna pauza, ali Marijan sve to nadoknađuje razigranom atmosferom i kako se koncert bliži kraju, publika koja je bila brojna sve energičnije i poletnije poskakuje i iz sveg’ glasa pjeva uz Marijana na „Noć je prekrasna“, „Što te više gledam to te više ne dam“, „Roza“,, „Gordana“, „Oči zaljubljene“, „Ruzinavi brod“, „Nema te“, „Dok galebovi vrebaju“, posebno poznatu „Daleka obala“ koja je zaslužna za ime bivšeg legendarnog hrvatskog rock sastava iz Splita, Daleke obale, a malo prije 2h poslije ponoći koncert se završava velikim hitom „14 palmi“. Publika je oduševljena, a još jedan koncert Marijana Bana i Diktatora prolazi u iznimno kvalitetnom tonu.   

 

By: Valentina Stantić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE