Vraćamo se u grad na Bosutu, Vinkovce, koji su sinoć, 6. rujna, započeli po 48. put sa tradicijom Vinkovačkih jeseni. Ugostiteljski dio organizacije je priredio glazbu Nene Belana i pratećih Fiumensa koja se mogla pronaći na pozornici u Pan šatoru koji je bio postavljen na parkingu caffe bara Helvetice.

 

Neno Belan, hrvatski kantautor, pjevač i skladatelj pop-rock i zabavne glazbe, nekadašnji frontman popularnog splitskog sastava Đavoli, je sinoć, zajedno sa svojim glazbenim sastavom Fiumens koji je nastao 1997. godine, Vinkovcima priredio kvalitetnu i veselu večer koju započinje oko ponoći, starom, ali svima poznatom i lijepom pjesmom Đavola, „A gdje si ti“. Nastavlja sa izvedbom pjesme „Ella E“ u znak prijateljstva i sjećanja na najveću hrvatsku funk legendu, Dinu Dvornika, s kojim je mnogo puta otpjevao baš ovu pjesmu, a danas je peta obljetnica njegove prerane smrti.

 

Ljudi počinju dolaziti u sve većem broju, ali opet, mjesta je dovoljno da se može plesati uz opuštenu i pozitivnu atmosferu kojom zrači veseli pjevač i njegov sastav. Neno, uz povremeni, raspoloženi razgovor sa publikom, nastavlja večer uz zvuke svojih velikih hitova poput „Ludo zaljubljen“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Sunny day“, „Ivona“ na koje publika sa žarom odgovara izvrsnim poznavanjem tekstova pjesama i glasnim pjevanjem.

 

Nakon kratke pauze, svirka se energično nastavlja, a visoku razinu dobrog raspoloženja publike  održava uz „Vino noći“, „Divojka sa juga“, „Galeb“, „Stojin na kantunu“, „Oceani ljubavi“, „Ponoćna zvona“, „Dotakni me usnama“, „Rijeka snova“ te nakon još mnogih hitova i povika publike „Hoćemo još, hoćemo još“ koncert se polako bliži kraju oko 3h ujutro i Neno i Fiumensi nas pozdravljaju uz pjesmu „Kiša“. Uz pomoć dobre rasvjete, razglasa i akustike, može se reći da su Neno Belan i Fiumensi još jednom oduševili i sve nas podsjetili na njihov opravdani status jednoga od najkvalitetnijih pop-rock bendova u Hrvatskoj koji nikada neće „izaći“ iz glazbene mode. Hvala na čitanju, čitajte nas i dalje, a dok čekate novi izvještaj sa Vinkovačkih jeseni, iskoristite priliku i navratite u lijepi, slavonski grad Vinkovce i iskusite na vlastitoj koži odličnu zabavu.

 

 By: Valentina Stantić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE