Pod sloganom “Šibenik Goes Ska” održano je sedmo izdanje Skaville Festivala koje je trajalo od srijede 24. – 28. srpnja u kampu Martinska u Šibeniku.

Šibenik je i ove godine ugostio Skaville, jedini SKA festival na našim prostorima koji je oduševio ljubitelje ska i jamajkasnkog ritma. Plesna i opuštena atmosfera tik uz more i prekrasan pogled na grad Šibenik uz odlične bendove i DJ-eve.

 


Na 7. Skaville Festival po prvi stigli su američki ska pioniri THE TOASTERS, mađarska “laka konjica” PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, odličan novosadski reggae bend KILLO KILLO BANDA te fantastični cabaret horror show u ska i reggae verziji koji je napravio YELLOW SPOTS. Iz dalekog Meksika s rezidencijom u njemačkom Dresdenu kao DJ nastupio je i ANIBAL PACHECO aka HANNIBAL SELECTER, jedan od očeva globalne Rebel Sounds zajednice. Vrhunski poznavatelj južnoameričke scene čija „hot patchanka“ gazi sve pred sobom.

 

Tradicionalne ska ritmove branili su talijanski 2tone bend THE BANKROBBERS koji je želio predstaviti svoj novi album upravo u Šibeniku. Kao selektori nastupio je i JD LITTLEHEAD vs. DESMOND SCHLEKER koji je predstavio svoju vinilnu selekciju s naglaskom na rocksteady, skinhead reggae, tradicionalni ska.

 

Skaville Festival se održava već sedmi put za redom, često mjenjajući lokacije (Krk, Preluk, Šibenik,…). Ekipa koja organizira Skaville uvijek je vodila računa da festival ostane na prepoznatljivoj razini prepunoj kvalitete i prijateljskim okruženjem. Jedini nedostatak festivala je nepristupačnost. Makadamska cesta kidala je podvozja automobila, kršoviti teren nametnuo se sa svojom nepristupačnosti pješacima. Preko dana se širio miris mora i šume uz još poneki poznati miris. Sunce je pržilo, a posjetitelji su se odmarali na molu hladeći piće već ranije ispitanom DeMoralesovom metodom. Konop privezan za kamen i 10-ak litara bambusa uz pokoju litru ruma hladio se na sedammetarskoj dubini u moru savršene temperature, a plutajući trolitreni kanister služio je kao plutača. Posjetitelji su mogli posjetiti Šibenik TAXI brodicama te su se tako opskrbljivali potrepštinama. Kako se noć bližila povećavao se broj posjetitelja koji su bili oduševljeni, a kući su se vratili s novom poštapalicom: „predobro nam je“.

Oduševljeni posjetioci svoje dojmove će ponijeti svojim domovima u: Austriju, Švicarsku, Njemačku, Srbiju, Crnu Goru, Italiju, Zadar, Zagreb, Osijek, Pulu, Đakovo, Lepoglavu, Varaždin, Beli Manastir, Križevce, Split…

 

Kad se zbroje i oduzmu svi dojmovi Skaville je bio odličan. Kako je i sam festival prijateljske prirode, nijednog incidenta nije bilo. Čestitke ekipi iz organizacije Skavilla, vidimo se i iduće godine.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE