Pod organizacijskim okriljem radijske emisije ‘Naša stvar’ i vinkovačke Black Thing Crew rap udruge, jučer je u Gradu na Bosutu održan još jedan lijep nastup cijele plejade repera iz okolice. U dosta skučenom prostoru caffe bara Canto, popularne ‘Kante’ te izvan njega okupilo se pedesetak gostiju i supportera scene, koji su se u većinskom broju prebacili unutar prostorije bara kada je show započeo oko 23,30.

 

Show je otvorio mladi i perspektivni beatboxer Antonio Fuček iz Pule dok mu je podršku za improviziranim DJ pultom a kasnije i na majku davao tko drugi nego renomirani vinkovački beatboxer Mislav Medić Lil’ Bear. Zanimljivim beatovima i dubstep ritmovima zagrijali su okupljene koji su njihov nastup ispratili velikim pljeskom i vikanjem u znak podrške.

 

Nakon beatboxera, red je došao na MC-e. Prvi u nizu koji se dohvatio mikrofona bio je Renato Ivić zvani Chiwy, domaći reper koji je uz pokoju zagubljenu riječ, ali i energičan i iskren nastup svakako zaslužio aplauz. Njega je naslijedio još jedan domaći dečko, Petar Ćosić Rope čiji nastup su također okupljeni podržali ovacijama, a najglasniji su pri tome svakako bili dečki iz Batrljak Krua.

 

Glavnu ulogu potom je preuzeo momak čiji intervju s nama možete provjeriti na portalu, Luka Naplačić Kalu iz obližnjih Rokovaca. Šaljivo nazvan policajcem (budućim) koji je i reper u isto vrijeme uz smiješak preuzima mikrofon i nastavlja uz svoj energičan ton koji se publici odmah u početku svidio a tim tempom je nastupao skroz do kraja, što su okupljeni svakako znali nagraditi  ovacijama i povicima. Momak ubrzo predstavlja svoj EP, tako da… Stay tuned!

 

Vjerojatni šlager večeri bio je tokom operiranja za mikrofonom mladog MC-a iz Čepina, Tibora Sabe, popularnog Rime. Sposobnostima momka, koji unatoč svim poteškoćama, svojim nastupima ostavlja publiku bez daha smo se još jednom doslovno načudili. Brojne nastupe smo dosad popratili, ali svaki nas iznova iznenadi pa je takav slučaj bio i u Vinkovcima. Ponajbolji freestyler u Hrvata u početku je postavio izazov, netko bi mu zadao temu na koju bi on izveo freestyle. Prvi se u tome okušao Zgvin Tan iz Batrljka, koji mu je zadao temu ‘glupe kurve’ koju je Rima sa lakoćom svladao. Potom su se domaćin Siky i Toxara trudili pronaći slabu točku raznoraznim urnebesnim temama ali nisu uspjeli. Zabilježili smo nekoliko tematika koje su momci naveli kao izazov: Komarci, Čoban koji čuva ovčice, Crne patike, Bijela roda, Ovca čuva čobana, Šuker čuva Bobana, Bio sam getto, Vinkovci, Dupe, Repam u fušu, Brka nosi šešir, a zadnju temu Pozdrav svima, dobili su od jedne od posjetiteljica. Izazivajući gromoglasne ovacije i smijeh, Rima i Toxara publiku su u potpunosti zabavili, a stigli su odrepati i nekoliko zajedničkih versova, nakon freestylea u kojem se okušao i Toxara te u kojem nas ni on nije razočarao. Sve u svemu, jako lijepa predstava od dvojca.

 

 

Show su zatim publici priredili i vinkovački reper Luka Čolaković Choky & Kalu, već spomenuti dečko, koji odavno djeluju u istreniranom duetu. I oni su zaslužili svoje ovacije, nakon čega su mikrofon predali još jednom dvojcu, organizatoru Josipu Džijanu Sikyju i Domagoju Faragu, znanom kao L – patron. Još jedan energičan i zabavljački nastup održali su dečki iz grupe Nije loše, kojima je kao Bombaklak nedostajao treći član Deni Tonković Danny. Da Tonkovića ne manjka na jučerašnjoj zabavi pobrinuo se njegov mlađi brat Luka koji u svojoj grupi Batrljak Kru nastupa kao Tolle uz partnera za mikrofonom, Tomislava Rončevića a.k.a. Zgvin Tana. Urnebesno smiješni momci puni podrške za svakog aktera jučer, zanimljivim nastupom predstavljali su svoj EP Lajk za žene: Srce od Batrljka, a posebnu pozornost privlačili su svojim novoizrađenim širokim majicama uz motive batka, likova njih dvojice, Sikyja, predsjednika udruge hip-hop VK Ivana Galeta uz modeliran znak lajka te natpisom Batrljak Kru. Nakratko je policija prekinula njihov nastup, no sve je ubrzo razriješeno, te se party nastavio u malo tišem izdanju.

 

Nakon toga, nastupali su veličine lokalnog i hrvatskog rapa Dejan Starčević DeYo i Branko Brkić Brka. Već rutinirani izvođači svoj su nastup odradili u skladu sa reputacijom, nakon čega je bio ‘open majk’ za sve željne malo hip-hop iskustva, no i tada su se mikrofona uhvatili i freestylali dotadašnji akteri uz dodatak Sikyjevog brata, Danijela Džijana Danitta.

 

Lijepa zabava potom se privela kraju, uz zajednički zaključak da je bilo jako dobro. Također, velike zahvale našem prijatelju Danijelu Grbiću Čarugi na dostavi fotografija i podršci. Nastavljamo dalje nakon male uspavanosti povodom zasluženih godišnjih odmora, osmi je mjesec pred nama, očekujte neočekivano. Lijep pozdrav!

 

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE