Sick As We Are festival održan je u Županji peti put po redu uz odličan provod u prirodi na obali rijeke Save.

Festival pod nazivom SAWA je hardcore punk festival koji se održava po pet put u Županji pod organizacijom Multikulturnog centra u Županji (MKC). Već tradicionalni festival koji se održava pod parolom „From friends to friends“ je u potpunosti besplatan te uključuje i besplatni kamp što ga čini iznimno dostupnim i pristupačnim posjetiteljima.

Sam događaj službeno je trajao dva dana, od 19. do 20. srpnja, premda su oni najhrabriji posjetioci željni zabave svoje šatore postavili dan prije samoga održavanja. Okupilo se više od 3000 posjetitelja iz „Lijepe naše“ (Darda, Pula, Bilje, Osijek, Zagreb, Daruvar, Tenje, Virovitica, Donji Miholjac, Požega, Orahovica, Varaždin, Sarvaš, Vinkovci,…), a pridružile su se i snage iz susjedne BiH, Srbije te Mađarske.
SAWA nam je dovela domaće i strane bendove Kurve (Zagreb), Šutnja (Županja), Crassi De Odio (Zadar), Hobson`s Choice (Tuzla),Ground Zero (Novi Sad), En Mi Defensa (Santiago, Chile)  Loš Primjer (Požega), Confusion (Lile, Francuska), Growing Rats (Krško, Slovenija), This Day Will Burn (Osijek/Zageb), More Dangerous Than a Thousand Rotters (Strasbourg, Francuska), Kill Fore Peace (Valenciennes, Francuska) i Dispro (Split). Posebne pohvale domaćem bendu Šutnja koji se zamjenio na zamolbu s Kurvama te im tako omogućio da nastupaju pred publikom koja je došla s malim zakašnjenjem.

 

 

 

Kako je SAWA festival pod parolom „From friends to friends“ te je tako označen kao festival prijateljske prirode incidenata nije bilo. Tek pokoje uganuće noge, manje posjekotine, nekoliko modrica od poganja i jedna slomljena ključna kost. Stage diving bio je dopušten te se publika slobodno mogla kretati i plesati na „stejđu“, a neki su i zapjevali s bendovima.
Kampom se preko dana širio miris roštilja i čobanca, dok je u večernjim satima gotovo u potpunosti bio napušten. Posjetioci su imali priliku konzumirati pivo po simboličnoj cijeni od 10kn, a mogli su i skupiti 30 praznih plastičnih čaša kako bi ih zamjenili za pivo te su tako pomogli organizatorima u samom čišćenju kampa i festivalskog prostora.
Nažalost, drugog dana neočekivano je nevrijeme poremetilo sve te je skoro došlo i do otkazivanja festivala. Kiša je demolirala šatore u kampu, natopila stvari i uništila dio opreme koji je neophodan za održavanje svirke.
Organizacija se drugog dana pokazala vrhunskom i dokazala da je SAWA festival na nivou. Prvi plan je bio premještanje samog festivala , ali na svu sreću posjetitelja dečki su uspjeli nabaviti opremu te su zamjenili sve što je kiša uništila. Ovim putem čestitamo dečkima na uloženoj energiji i trudu.

 

 

Komentari posjetitelja su očaravajući. Jedna djevojka iz Novog Sada opisala je SAWU: „ Baš je lepo ovde, ima zvezdi, ima malo oblaka, ima svega baš koliko treba. Lepo se zabavljam i oduševljena sam ovime, doći ću i na godinu.“

SAWA je zaključena nastupom Lošeg Primjera pjesmama ‘Punk Punkerima’ i ‘Ničija ovca’.

Pošto je kiša uništila dio opreme molimo sve ljude dobrog srca koji podržavaju scenu da uplate neku kunu na račun i pomognu sceni kojoj sami pripadaju.

Donacije možete izvršiti na račun:
 2360000-1101878856 (Zagrebačka banka) Svrha plaćanja: Donacija za SAWA 2013 Festival Naziv primatelja: Multikulturni Centar Županja Adresa: M.P. Katančića 9, 32270 Županja ; OIB: 69342025024

Ekipa SAWA je pokrenula priču, sada ju samo trebamo svi skupa nastaviti razvijati i održavati… 🙂
 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE